Obhájci prvenství si na šampionátu vybrali pouze jednu slabší chvilku a s velkým náskokem se podruhé za sebou radovali z celkového triumfu.

Vítěz krajského kola v sestavě Martina Fusková, Ondřej Stuchlý, František Mrkus a Richard Štefaník vstupoval do turnaje ve Štědroníně na Písecku jako druhé nejvýše nasazené družstvo. „Cíl, který si před sebe dali, tedy zisk medaile, neměl být nereálný,“ poznamenal Jiří Ondra z hradišťského gymnázia.

Do turnaje vstoupili Hradišťané výhrou 4:0 nad studenty Gymnázia Lanškroun a po 3. kole se dostali do čela startovního pole, kde vydrželi až do konce přeboru. „Soupeři se na ně bodově dotáhli pouze po čtvrtém kole, kdy si vybrali jedinou slabší chvilku, když podlehli 1:3 ZŠ Dolní Kralovice,“ nechal se slyšet Jiří Ondra.

Zbytek turnaje už byl ve znamení spanilé jízdy hradišťských gymnazistů. Díky výhrám 4:0 nad ZŠ z Hradce Králové a 3:1 nad Gymnáziem Tábor získali v čele tabulky čtyřbodový náskok. V posledním kole pak neponechali nic náhodě a zdolali i nejvýše nasazené Gymnázium tř. Kpt. Jaroše Brno (2,5:1,5) a potvrdili tak obhajobu mistra České republiky s náskokem 4,5 bodu.

Martina Fusková na první a Ondřej Stuchlý na druhé šachovnici získali shodně 5,5 bodu, František Mrkus na třetí osm a Richard Štefaník na čtvrté 7,5 bodu. Poslední dva jmenovaní dosáhli nejlepšího individuálního výsledku na svých šachovnicích.

Konečné pořadí: 1. Gymnázium Uh. Hradiště 26,5, 2. Gymnázium Tábor 22, 3. ZŠ Dolní Kralovice 22, 4. Gymnázium Rychnov nad Kněžnou 21,5, 5. Gymnázium tř. Kpt. Jaroše Brno 21 atd.