„V kategorii benjamínků, tzn. chlapců a děvčat do dvanácti let totiž někteří získali svoje první medaile. Navíc pro desetileté, jedenáctiletá a dvanáctileté byl 64. Moravský pohár také závodem Českého poháru,“ upozorňuje šéf klubu a trenér TJ Ostrožská Nová Ves Vít Pjajčík.

Nejpilnějšími sběrateli prvenství byli se čtyřmi vítězstvími třináctiletý kajakář Vojtěch Tischer a o rok mladší kajakářka Ema Vymazalová.

Medailová umístění zaznamenali junior Prchlík Ondřej na kajaku, v dorosteneckých kategoriích Amálie Červenáková, Štěpán Janoška, Dalimil Knotek, Johana Němčická na kajaku a Daniel Knotek, Lukáš Zálešák na kanoi, v žákovských kategoriích pak Karolína Pavlíčková, Vojtěch Tischer, Tereza Studničková, Ema Vymazalová na kajaku a Tereza Marie Jančová, Ondřej Zalubil, Tobiáš Dostál na kanoi a mezi benjamínky Radim Pojezný, Erik Vymazal, Jonáš Černý, Alexandr Gabrhel, Tereza Galušková, Petr Pavelka, Sára Pochylá, Jáchym Černý, Jakub Gallia, Klára Kusáková, Sabina Prchlíková, Daniel Plevák, Adriana Pojezná, Ema Ševelová, Justýna Černá na minikajaku, deblkajaku případně čtyřkajaku.

Následující víkend bude Velkomoravská liga pokračovat na řece Bečvě, a sice Přerovskou a Hranickou 200.