Futsalisté Zlína nastoupí proti brněnskému Atrapsu s posilami Žáčkem a Antošíkem

Zlín – Předposlední druholigový duel v letošní sezoně v domácím prostředí odehraje v pátek futsalové mužstvo UTB Zlín. Zlínští vysokoškoláci se v souboji o posun na šesté místo v tabulce utkají s klubem FC Atraps Hombres Brno. Zápas ve sportovní hale Novesta začíná ve 20 hodin.
,,Hosté pod vedením trenéra Martina Brůny jsou hodně nebezpeční. Brňané, kteří se neustále zlepšují, předvádí ofenzivní, běhavý futsal. Nováčkovi soutěže proto po zásluze aktuálně v tabulce patří šestá příčka," představil kvalitního protivníka se zkušeným koučem na lavičce zlínský forvard Pavel Krajča.
Ten se však celku Atrapsu nebojí. ,,V posledním období se nám konečně daří v obraně a pokud se nám budou dařit rychlé protiútoky a budeme využívat standardní situace, tak tým Brna porazíme," věří Krajča, zvlášť když jeho kolektiv do zápasu nastoupí kompletní.
,,Naši sestavu navíc ve zbytku sezony ještě rozšíří levonohý útočník s výbornou střelou Ondřej Žáček a bek z Trenčína Patrik Antošík," informoval o nových tvářích v celku zlínských futsalových vysokoškoláků Pavel Krajča.

Valašské Meziříčí očekává tuhý boj s Karvinou a snadnou výhru s Hladnovem

Valašské Meziříčí – O víkendu se naposledy v základní části představí před vlastními diváky druholigoví basketbalisté Valašského Meziříčí. Valaši v tělocvičně SPŠ Stavební v sobotu od 17 hodin hostí Karvinou a v neděli se na stejném místě v 10 hodin střetnou s ostravským týmem BK Hladnov. Domácí musí oba duely vyhrát, aby si před startem play off zachovali naději na zisk první příčky po základní části soutěže.
,,Karviná je pro nás neoblíbeným a nepříjemným soupeřem. Zápasy s ní sice vyhráváme, ovšem vždy jsou to velmi vyrovnané duely. Severomoravané mají dva kvalitní vysoké pivoty a šikovné křídla. Proto se proti nim těžko prosazujeme," přiznal valašskomeziříčský trenér Petr Nachtmann. Ten však ví, jak sobotního protivníka překonat. ,,Abychom čtvrtý celek tabulky porazili, tak musíme být pozorní v obraně a úspěšní při střelbě," plánuje kouč.
V neděli Valachy čeká snadnější utkání. ,,Hladnov dobře známe. Ostravané mají mladé družstvo, kterému chybí kvalitní podkošoví hráči. A právě v obranných i útočných doskocích bychom měli dominovat. Na podzim jsme na půdě Hladnova zvítězili o čtyřiadvacet bodů. Podobný výsledek očekávám také v neděli," je přesvědčený Petr Nachtmann.

Vsetín bude spokojený se třemi body. Zlínští Lvi se těší na zápas s Počenicemi

Vsetín – Několik zajímavých florbalových soubojů bude k vidění v sobotu ve Vsetíně. Ve sportovní hale na Lapači se v rámci 17. a 18. kola soutěže představí tři kolektivy ze Zlínského kraje.
Program začne v 10 hodin derby mezi zlínskými Lvy a Počenicemi. ,,Ofenzivní herní styl Hanáků nám vyhovuje. V oboustranně útočně laděné partii by se tak měla projevit naše větší florbalová kvalita. Při proměňování šancí budeme produktivnější," věří v dobrý výsledek forvard Zlína Maťěj Koňařík.
Od 11.30 hodin zkříží florbaly domácí Vsetín s Židenicemi. ,,Pro Židenice hovoří větší zkušenosti. My zase máme širší soupisku. Desátý celek tabulky bychom proto měli udolat fyzicky," plánuje vsetínský sekretář Ondřej Ašer.
Poté ve 13 hodin Zlín Lions změří síly s béčkem Bučovic. ,,V duelu s celkem z Buchlovských hor nesmíme dělat chyby v defanzívě. Nutné je také pohlídat si střelce Dufka a Líznara," ví, jak překonat nebezpečného protivníka zlínský Matěj Koňařík.
Ve 14.30 hodin Počenice vyzvou Židenice a sportovní den na Valašsku uzavře od 16 hodin střetnutí Vsetína proti rezervě Bučovic. ,,To pro nás bude velmi těžký zápas. Hosté umí podržet míček a nedělá jim problémy ani střelba z každé pozice. Nicméně pokud budeme důslední v osobních soubojích a důrazní před naší brankou, tak i ve druhém souboji nejsme bez naděje na úspěch," ví, co by mělo platit na lídra soutěže Ondřej Ašer. Ten bude po sobotě spokojený se ziskem minimálně tří bodů.

Uherské Hradiště nemá v derby co ztratit. Uherský Brod chce utkání brzy rozhodnout

Uherské Hradiště – Prestižní utkání v Krajské hokejové lize se odehraje v sobotu v Uherském Hradišti, kam zavítá Uherský Brod. Úvodní buly Slováckého derby bude na uherskohradišťském Zimním stadionu vhozené v 16.30 hodin.
,,Vzhledem k našim výkonům v letošním ročníku soutěže nemáme v zápase co ztratit. Nedaří se nám v obraně a ani v ofenzívě se příliš neprosazujeme. Hosté jsou v zápase velkým favoritem," uznává sekretář domácího klubu Richard Šebestů. Jeho tým se však bude snažit třetímu celku soutěže vzdorovat. ,,Uherský Brod má dobře poskládané kompaktní mužstvo. To je nebezpečné hlavně v útoku. Pokud ale budeme od začátku do konce střetnutí bojovat, tak můžeme v duelu překvapit," přál by si Šebestů. Ten slibuje, že se Uherské Hradiště porve o čestný výsledek.
Naopak Uherský Brod je v klidu. Jasný favorit si pojede i s doprovodem spousty diváků derby užívat. ,,Domácím se letos moc nedaří a v tabulce jsou až na předposlední dvanácté příčce. Daleko mimo pozice zaručující postup do play off. Proto i na uherskohradišťské ploše taktiku postavíme na ofenzivním hokeji, abychom o naší výhře rozhodli co nejdříve. Naši střelci Michal Pšurný, Šiller, nebo Ondra se jistě postarají o gólový příděl v síti soupeře," věří v pohodovou výhru sekretář klubu z Uherského Brodu Drahoslav Mahdal.

Lubomír Hotař