Hlučané se chtějí proti Pardubicím důstojně rozloučit s pohárem

Hluk – Třetí duel v osmifinálové skupině florbalového Poháru České pojišťovny odehraje v sobotu družstvo Spartaku Hluk, které přivítá na domácí palubovce superligový kolektiv Sokola Pardubice. Zápas v Hlucké sportovní hale začíná v 19.30 hodin. ,,Hosté potřebují potvrdit postup do čtvrtfinále, proto k nám určitě přijedou v kompletní sestavě," předpokládá kouč Slováckého celku Pavel Rochovanský. Jeho tým, přestože už nemá naději na další postup chce proti družstvu z elitní české soutěže odehrát důstojnou partii. ,,Naším záměrem je dosáhnout na čestný výsledek a bavit diváky florbalem, aby po zápase odcházeli z haly spokojení. To znamená, že musíme především eliminovat umění první pardubické lajny vedené Martinem Zozulákem. Silní v koncovce jsou také Teichman a Němeček," uvědomuje Rochovanský. Ten taktiku podle očekávání postaví na soustředěné a pozorné defenzívě. ,,Využívat ale budeme rychlé protiútoky. Z nich pak musíme proměňovat nabídnuté šance," plánuje domácí trenér Pavel Rochovanský, jehož družstvo do posledního duelu v národním poháru nastoupí v kompletním složení. Tedy i se všemi oporami Vojtěchem Dudou, Markem Šimíčkem, Robinem Kollárem a Martinem Tuhým.

Valašské Meziříčí ve 3. stolně tenisové lize přivítá Šarovy a Kostelec

Valašské Meziříčí – Pokračovat ve výborných výkonech v letošním ročníku 3. ligy plánuje o víkendu kolektiv klubu TJ DDM Valašské Meziříčí. Překvapení letošního ročníku soutěže je v tabulce po 7. kole na třetím místě. Valaši, jehož dosavadní úspěchy jsou skryté za skvělým týmovým duchem, v sobotu od 14 hodin hostí Šarovy a v neděli se v 10 hodin střetnou s Kostelcem u Zlína. Obě regionální derby budou k vidění v herně v Příční ulici v budově Střediska volného času Domeček. Těžším soupeřem pro domácí budou Šarovy. ,,Hosté mají v sestavě bývalého extraligového hráče Karla Bojka. Ovšem i Jahůdka, Račák, Plhák a Křen jsou kvalitními stolními tenisty. V duelu s nimi bude proto důležité, kdo uspěje hned v úvodních čtyřhrách. Pokud obě zvládneme, mohli bychom proti zkušenému soupeři dosáhnout na dobrý výsledek," věří v povedenou sobotu vedoucí kolektivu z Valašska David Hladil. Proti Kostelci je jeho družstvo favoritem. ,,Kostelecký nováček soutěže má naopak mladý tým. Nicméně ani on nedá nikomu nic zadarmo. V jeho barvách jsou nebezpeční zejména Martin Karal, David Oharek a Michal Nedbálek. Nedělního soupeře proto nesmíme podcenit. V partii s kolektivem ze Zlínska bude totiž důležitý každý zápas," nabádá k obezřetnosti Hladil. Dalšími členy valašskomeziříčské víkendové soupisky jsou Pavel Vlček, Pavel Orlovský a Michal Bazalka.

V ženském florbalovém derby se v neděli letos už potřetí střetnou Slavičín se Vsetínem

Hluk – V Hluku se bude v neděli bojovat o čelo tabulky druhé ženské florbalové ligy. V tamní sportovní hale v Boršické ulici si to o první příčku rozdají celky Slavičína s Vsetína. Zápas ve sportovní hale v Boršické ulici začíná v 17.15 hodin. Oba týmy se v letošní sezoně utkaly už dvakrát. První souboj vyhrál díky administrativní chybě Slavičín 5:0 kontumačně, ten druhý skonči nerozhodně 2:2. V nedělní partii jsou mírným favoritem slavičínské Valašky. ,,Třetí měření sil chceme samozřejmě vyhrát. Musíme si však pohlídat dvě největší vsetínské tahounky Urbáškovou a Seevaldovou. Taktiku proto postavíme podle vývoje zápasu. Začneme opatrně v obraně, ale postupně budeme přidávat na ofenzívě. Soustředíme se rovněž na důsledné napadání rozehrávky soupeřek," prozradila záměry před zajímavým soubojem slavičínská útočnice Pavla Manová. Sebevědomí nechybí ani Vsetínu. Aktuálně druhý celek tabulky do zápasu nastoupí kompletní. ,,Soupeř je silný, dá se ale překonat. V utkání proto budeme od úvodních minut hrát útočně. Musíme si však dávat pozor na brejkové akce Slavičína," plánuje vsetínský vedoucí družstva Michal Kvapil. Ten také zná recept, jak největšího druholigového rivala letos konečně poprvé porazit. ,,Musíme často a z každé pozice střílet. Nutné je rovněž proměňovat šance," poznamenal Kvapil.

V Kroměřížské hokejové lize se ve formě hrající Slušovice utkají s Holešovem

Kroměříž – V Kroměřížské hokejové lize se v posledním období do výborné formy dostal celek Slušovic. Vikingové dokonce poprvé v historii klubu okupují čelo tabulky soutěže. V neděli se na kroměřížském zimním stadionu od 18.40 hodin utkají s týmem Holešov Gators a slušovický kolektiv se ani po tomto duelu nechce vzdát pobytu na předních příčkách. ,,V letošním vyrovnaném ročníku ligy v Kroměříži patří Holešov k horším celkům. Nicméně i Hanáci se hodně zlepšili. Nedávno dokonce porazili loňského mistra Plačkov. V sestavě mají střelce Malého a Kalvodu. Proto si na tyto kanonýry musíme dávat pozor," uvědomuje si vedoucí kolektivu ze Slušovic Jakub Štětkář. Jeho mužstvo si ale před utkáním věří a do nedělního souboje půjde s taktikou postavenou na útočném hokeji. ,,Pokud podáme koncentrovaný výkon, tak bychom měli pomocí rychlé kombinace holešovský celek překonat," bude po zápase spokojený pouze s výhrou Štětkář.

Lubomír Hotař