„V příští sezoně bych rád vylepšil právě umístění na žebříčku a chtěl bych se dostat dál na mistrovství republiky, kde jsem vypadl ve čtvrtfinále,“ prozradil své plány Josef Zapletal, který se v uplynulém roce blýskl vítězstvími na turnajích starších žáků kategorie A, stal se krajským přeborníkem ve dvouhře i čtyřhře a uspěl i na dvou mezinárodních turnajích. O vítězství v této kategorii usilovali ještě Erik Najman a Martin Kašpar.

Do síně slávy byla ve Sportparku Rybníček ve Starém Městě uvedena tenisová dáma Marta Hrňová, která v minulosti posbírala mimo jiné i tři tituly mistryně České republiky v seniorech a je rovněž dvojnásobnou vítězkou seniorské olympiády zemí Rakouska, Maďarska, Slovenska, Chorvatska a České republiky.

„Jsem velice překvapená,“ povídala dojatě Marta Hrňová, která i ve svých pětasedmdesáti letech tenis stále aktivně hraje. „Jen teď mám kvůli operaci ramene omezení. Doktor mně totiž povolil pouze forhend a bekhend, podávat musím zespodu,“ pousmála se sympatická dáma.

Na Skokana roku byli za největší výkonnostní/žebříčkový posun nominováni Matěj Riedl, Marek Němeček a Tobiáš Lačňák. Titul si nakonec odnesl Marek Němeček, vítěz všech mistrovských utkání v kategorii mladších žáků a účastník 21 turnajů.

Titul Deblista roku skončil v rukou Michala Kozumplíka, který předčil dvojici David Mišťúrik mladší a Ondřej Turčin.

Družstvem roku 2017 se stali starší žáci před družstvem baby tenisu a dorostem. Pod vedením kapitána Jana Svobody obsadili vítězové v letošním roce parádní 4. místo v žákovské lize.

Cena za oddanost tenisu a přínos pro klub putovala do rukou trenéra Pavla Štěpánka, který v současnosti vede A mužstva mladších žáků.

Vyhlášení v příjemném prostředí restaurace Rybníček, kam zavítalo několik desítek hostů, si pochvaloval prezident tenisového klubu Slovácko David Mišťúrik.

„Všechno proběhlo výborně, atmosféra byla velmi příjemná. K vyhlašování nejlepších tenistů se budeme určitě vracet i v příštích letech. Osvědčilo se i místo vyhlášení, v res-tauraci Rybníček jsme vytvořili moc příjemnou neformální atmosféru a navíc jsme byli na domácí půdě,“ zhodnotil Poslední fiftýn 2017 David Mišťúrik. (ms, pk)