„Akci pořádá volejbalový oddíl tělovýchovné jednoty Bojkovice. Týmy jsou domluvené, ale protože se nám letošní rok kryje s jiným turnajem v Kojetíně, máme míň mužstev než jindy. Zatím se jich na sobotu přihlásilo devět," přiblížil zákulisí akce jeden z organizátorů Ivo Valter, který zároveň pamatuje účast až pětadvaceti družstev.

Volejbalová sezona začíná na podzim, už v létě ale hráči trénují formu na přípravných zápasech. Je tedy tradicí, že se bojkovického utkání účastní také prvoligové a extraligové týmy.

Letos jsou to například volejbalisté ze Zlína. Akce je mezinárodní, do boje o bělokarpatský pohár se tak zapojí i mužstva z Nového Mesta nad Váhom, Myjavy či Trenčína.

Už třetím rokem se koná také ženské volejbalové klání. „Ženy hýbou světem, navíc máme v Bojkovicích šikovné ženské družstvo, tak jsme se rozhodli uspořádat turnaj také pro ně," uvedl Ivo Valter. Celé klání se odehraje v areálu, který si před dvěma lety vybudovali sami volejbalisté. Nachází se v prostorách u fotbalového hřiště.

„Zázemí pro diváky máme připravené. Hlavně aby nám vyšlo počasí," přál si organizátor. Návštěvníci i hráči, kteří na turnaj přijedou z jiných koutů kraje či republiky, mohou přespat v turistické ubytovně, kempu nebo v některém z tamních penzionů. Nad celou akcí převzal záštitu hejtman Zlínského kraje.

KAROLÍNA PEŘESTÁ