„Je to pro mě nejlepší výsledek kariéry, ještě teď nemohu uvěřit, že to tam padlo. Teď vím, že když to vyšlo tady, tak to může vyjít i v Soči na olympiádě, kde bude stejná konkurence. Je potřeba makat dál, ale takový výsledek mi dává ohromnou motivaci," hodnotila Pančochová na oficiálních stránkách Českého svazu lyžování zisk stříbrné medaile.

Vlčáků hladových po medailových stupních přitom bylo opravdu hned několik. K největším favoritkám závodu patřily mistryně světa 2013 Spencer O'Brien z Kanady, mistryně světa 2011 Enni Rukajarvi z Finska, olympijská medailistka Kjersti Buaas z Norska, vítězka Světového poháru a X-Games Jamie Anderson z USA či vícemistryně světa 2013 Sina Candrian ze Švýcarska.

Šárka Pančochová – Winter X-Games 2013.

Šárka Pančochová – Winter X-Games 2013. FOTO: Přemek Vida

Pančochové přitom první dvě jízdy na tzv. Zimních hrách extrémních sportů nevyšly a byla na chvostu výsledkové listiny. Napotřetí ale projela trať čistě, předvedla i skok „backside 720" a stylové triky na zábradlí. „Věděla jsem, že musím poslední jízdu zvládnout. Šla jsem do toho odhodlaně a vyšlo to. Jsem nadšená," řekla 22letá reprezentantka, která se posunula ve světovém žebříčku World Snowboard Tour na druhé místo.

Pančochová získala za finálovou jízdu 90 bodů a skončila stříbrná za obhájkyní titulu a pětinásobnou vítězkou Andersonovou, která jela X-Games už podeváté. Pro jejího kouče a bývalého jezdce Martina Černíka znamená stříbro historický úspěch. „Nepochybuji o tom, že Šárka patří mezi světovou špičku, ale chyběl nám velký výsledek a tady to prostě vyšlo. Zvládla to perfektně i po psychické stránce," uvedl Černík.

Doma se juniorská mistryně světa objeví na Světovém poháru Snowjam ve Slopestyle, který se pojede ve Špindlerově Mlýně 16. – 17. března, a týden předtím přijede potěšit své fanoušky na závod King of Morava organizovaný novou snowboardovou asociací „Český Snowboarding" na Paprsku.

Související Freestyle snowboardistka Pančochová: Bojovala jsem s lavinou a přežila (fotogalerie + video)