Jedním z účastníků bude i kraj Zlínský, jehož výprava čítá dohromady 294 členů, z toho 246 sportovců, 46 trenérů a 2 vedoucí celé výpravy.

Olympiáda dětí a mládežeZdroj: ODMReprezentaci Zlínského kraje na sportoviště v Liberci a okolí přivede účastnice letní olympiády ze Sydney roku 2000 Petra Juříčková, která je nejspěšnější českou závodnicí ve skocích na trampolíně. Zajímavé také je, že Petra Juříčková je také zároveň trenérkou Zlínského kraje ve skocích na trampolíně a zastává tak jak funkci vlajkonošky, tak trenérky.

Když už byla řeč o slavnostním zahájení, je také záhodno přiblížit, v jakých barvách celá reprezentace nastoupí. Při zahajovacím ceremoniálu půjdou mladí sportovci a sportovkyně ve žlutomodré kombinaci svých trikotů. Ta totiž nejlépe odpovídá barvám Zlínského kraje jako takového, který se touto barevnou kombinací reprezentuje již mnoho let.

Natěšená reprezentace před zahájením mládežnické olympiády tají své medailové ambice a klade si za cíl spíš celkové umístění. V tom by rádi Zlínští navázali na úspěchy z roku 2017.

Tehdy se výpravě Zlínského kraje podařilo obsadit v konečném pořadí sedmou pozici. Letos by ještě chtěli žlutomodří zdravou sportovní rivalitou a soutěživostí pokořit Olomoucký kraj a zopakovat minimálně umístění z již zmíněného roku 2017.

Autor: Jan Meichsner (člen programu Mladí novináři na ODM 2019)