Jelikož se ceny pro nejlepší sportovce v Uherském Brodě udělují jednou za dva roky, čtyřiadvacetiletému hokejistovi nahrál zisk mistrovského titulu v roce 2014. „Určitě to byla klíčová věc," souhlasí Dalibor Řezníček, kterého překvapila už jen samotná nominace.

„Nevěděl jsem totiž, že se nejlepší sportovci v Brodě vyhlašují za poslední dva roky, takže mě vůbec nenapadlo, že bych mohl být nominován. A že jsem vyhrál, to je příjemný šok. Každopádně si toho velice cením, je to velké ocenění pro mou práci, ale také pro mé rodiče, i všechny trenéry, kteří mě kdy vedli," nechal se slyšet nový král uherskobrodských sportovců, který převzal žezlo od snowboardistky Šárky Pančochové.

Přestože individuální ceny není příliš zvyklý sbírat, výjimečné ocenění nijak extra neslavil. „Jen lehce. S přítelkyní jsme si dali nějaké pivko. Rodiče jsou momentálně pryč, tak to s nimi oslavíme později," pousmál se Dalibor Řezníček.

Brodský hokej, kde dělal první krůčky a odkud to přes Uherské Hradiště dotáhl až do Zlína, stále pozorně sleduje. „Když jsem doma, tak se vždycky zajdu na zimák podívat. A nejen na muže, i na mladší. A jestli mi tam vyrůstá nějaký nástupce? Přiznám, že zase takový přehled nemám. Ale co mi kluci říkali, mezi těmi nejmladšími je spousta šikovných kluků, tak doufám, že někteří půjdou v mých šlépějích," poznamenal spolehlivý obránce zlínských ševců.

Na druhém místě se za ním umístil in-line hokejista Dušan Surý, třetí skončil kapitán brodských fotbalistů Marek David.

Nejvíce nominací, jedenáct, se sešlo v kategorii mládež do 19 let, kde se nakonec radovala z prvenství plavkyně Štěpánka Michalčíková před fotbalistou Jakubem Rezkem a judistkou Markétou Prusenovskou.

Mezi kolektivy triumfovali fotbalisté TJ Sokol Újezdec-Těšov, druzí skončili basketbalisté Spartaku a třetí družstvo aerobiku 1. AC.

Na slavnostním večeru, který se konal ve středu 27. dubna, byla udělena také Zvláštní cena Rady města, a to družstvu chlapců 1. stupně, smíšenému družstvu tenistů a florbalovému celku mužů.

Ceny pro nejlepší trenéry převzali bez určení pořadí Miroslav Polášek (fotbal), Zdeněk Moštěk (florbal), Marcel Zbožínek (judo) a Zbyněk Kůdela (in-line hokej).

Zvláštní cenu za zásluhy o rozvoj sportu ve městě obdrželi Zdenka Koktová a Milan Šlahůnek (oba sokol), Miroslav Mikel (basketbal) a Libor Odstrčil (fotbal).