„Bodovat by se rovnalo zázraku. S naším způsobem hry a trénováním nemáme mistra čím překvapit, těžko můžeme konkurovat celku, který hraje evropské poháry. Jdeme si zahrát a předvést se v co nejlepším světle. Každý získaný bod bude zlatý a povzbuzením," má jasno hrající kouč Starého Města Petr Karabec, jehož výběr asi jen tak neukončí sérii tří porážek v řadě, třebaže za poslední dvě nejtěsnější byl odměněn po bodu.

„Třeba nás soupeř podcení, ale v to doufáme v každém duelu," směje se trenér předposledního celku soutěže, který bude muset udělat několik změn v sestavě. „Menší problémy jsou, ale nijak dramatické. Určitě ale do základu tentokráte nenastoupí Malčík, který má opět problémy s kolenem," přiznal Karabec.

Po utkání dostanou hráči volno a opět se sejdou nejdříve na druhý svátek vánoční odpoledne. „V neděli ještě asi někteří z nás budou nakupovat dárky na poslední chvíli. Každopádně před derby ve Zlíně (29. 12.) bych chtěl s kluky absolvovat alespoň dvě tréninkové jednotky. To probereme ale až v sobotu," dodal trenér Starého Města.

Také zlínští volejbalisté drží třízápasovou sérii, ale na rozdíl od nováčka se však mohou pochlubit výhrami. „Kluci mají formu, proto věřím, že se na vítězné vlně udržíme co nejdéle," přeje si kouč a manažer zlínského volejbalu Roman Macek.

Třebaže zajíždějí na půdu až desátého celku soutěže Odoleny Vody, trenér varuje před jakýmkoliv podceněním. „Soupeř průběžně doplňuje kádr, naposledy získal druhého Brazilce a ve čtvrteční předehrávce v Praze sahal po vítězství. Budeme muset být hodně ostražití," nabádá Macek, jenž ještě netuší, zda naplní pravidlo, že vítězná sestava se nemění. „V rámci možností budeme kompletní. A přestože duely na půdě soupeře bývají jiné než před vlastním publikem, je jednou z variant, že vyrukujeme s vítěznou sestavou," pousmál se lodivod, jenž se už moc těší na vánoční svátky. „V neděli dopoledne ale kluky ještě nemine tradiční pozápasový trénink," dodal Macek.