Vlček si tak připsal premiérovou výhru v rámci domácích rallyeových šampionátů, navíc celkově vyhrál i kategorii P2+. ,, Oba jsme si soutěž užívali již od začátku. Snažili jsme si hned od první zkoušky vytvořit nějaký náskok, což se i povedlo. Místní technické tratě nám docela svědčí a osobně je mám rád. Rychleji ale už dnes asi jet nešlo. V závěru nás navíc pozlobilo auto, když se z něj začaly ozývat divné zvuky a chvílemi jakoby ztrácelo výkon. Ale jsme tady a díky vytvořenému náskoku z úvodní sekce teď již můžeme začít slavit," radoval se na cílové rampě ve Vsetíně pilot z nedalekého Nového Jičína.

Druhé místo v celkovém pořadí je rovněž životním výsledkem pro zlínského pilota Ondřeje Bisahu s vozem Škoda Fabia R5, který přesně před rokem na Vsetínsku slavil titul v Rallysprintové sérii s vozem Citroen DS3 R3T. Letos však přesedlal z dvojkolky do čtyřkolky a učební sezóna v nové kategorii se pro něj nakonec vyvíjela docela slušně. ,, Dnes nám docela pomohla znalost místních tratí, které se oproti loňsku nijak nezměnily. Poprvé jsme otestovali Fabii R5 a zase až tak veliký rozdíl oproti Fordu není na voze znát. Snad jen škodovka potřebuje asi o něco agresivnější zacházení," přiblížil rozdíly mezi konkurenčními vozy zlínský pilot. ,, Jinak jsme samozřejmě s výsledkem, který je zatím můj nejlepší, naprosto spokojeni. Sešla se tady parádní konkurence, jelo se na pěkných tratích a za parádního počasí navíc se suprovně připraveným autem. Co víc si můžeme v závěru roku přát," řekl fanouškům na cílové rampě spokojený Ondřej Bisaha.

Třetí místo v celkovém hodnocení si ze Vsetína odváží směrem na východ slovenská posádka bratří Melichárkových , kteří vyměnili tradiční Ford Fiesta WRC za Fabii R5 z otrokovických dílen Romana Kresty. ,, Opět jsme si na Vsetíně pěkně zazávodili. Trochu jsme si zvykali na nové auto, které bylo ale parádně připravené. Škoda jen, že jsme se do správného tempa nedostali hned na začátku. Jinak jsme ale s výsledkem maximálně spokojeni," neskrýval spokojenost slovenský pilot se zkušenostmi i ze soutěží mistrovství světa .

Vsetínská soutěž se ale jela především jako závěrečný podnik Rallysprint série. Po zrušení předchozí Rally Jeseníky i původně plánovaného závěrečného závodu v okolí Mosteckého autodromu, oslavil ve Vsetíně letos titul v rallysprint sérii i přes porážku od svého přímého konkurenta Egona Smékala Patrik Rujbr se spolujezdkyní Veronikou Římalovou.

Egon Smékal tak může být po právu rozladěn z vývoje letošní sezóny. ,, Dnešní závod se pro nás od začátku vyvíjel na výbornou. Vše fungovalo tak jak mělo a já bych asi tuto soutěž už lépe zajet nezvládl. A co se týče sezóny? Tak z té mám bohužel docela rozporuplné pocity. Vyškrtnout z kalendáře dva závody mi přijde docela tristní. Hodně teď uvažuji o tom, co vlastně bude v následující sezóně, " neskrýval zklamání z průběhu letošního ročníku rallysprint série zlínský pilot Citröenu DS3 R3T.

Konečné výsledky Bonver PARTR Rally Vsetín

1.Vlček Martin – Žáková Jindřiška Ford Fiesta R5 38:09,1
2.Bisaha Ondřej – Hovorka Jiří Škoda Fabia R5 +9,3
3.Melichárek Jaroslav – Melichárek Erik Škoda Fabia R5 +17,7
4.Grzyb Grzegorz – Wróbel Jakub Ford Fiesta R5 +25,8
5.Tlusťák Antonín – Vybíral Ivo Škoda Fabia R5 +57,2
6.Kupec Karel – Krajča Ondřej Peugeot 208 R2 +1:52,4
7.Mareš Filip – Hloušek Jan Peugeot 208 R2 +2:05,5
8.Smékal Egon – Němcová Petra Citroën DS3 R3T Max +2:25,5
9.Kořístka Robert – Jakeš Tomáš Subaru Impreza STi +2:35,7
10.Firla Lumír – Jůrka Zdeněk Subaru Impreza STi +2:38,4

Více o soutěži ve Vsetíně se dočtete v pondělním vydání tištěného regionálního Deníku

Autor: Jiří Hejtmánek