Třiadvacetiletá Pančochová obsadila pátou pozici ve své kvalifikační skupině, přičemž do finále šly přímo čtyři závodnice. Druhé ženě průběžného pořadí Světového poháru patřila potřebná čtvrtá příčka po úvodní jízdě, v níž od rozhodčích získala 77,75 bodu.

"S první jízdou jsem docela spokojená, ale rozhodčí mi sebrali víc bodů za ty menší můstky, než jsem si myslela," řekla česká reprezentantka. „Samozřejmě jsem musela počítat, že nedostanu stejné body na té menší lajně jako na té větší. Ale neměla jsem dost tréninku na těch větších skokách, tak jsme zůstali na menší lajně a uteklo mi to o kousek," řekla Pančochová. Netušila, jestli mohla někde sedm bodů dohnat. "Neměla jsem najetou jinou jízdu než tuhle a těch sedm bodů bych tam možná nenabrala," přemítala.

Vicemistryně světa z roku 2011 Pančochová tak bude v neděli dopoledne bojovat spolu s dalšími 14 soupeřkami o poslední čtyři volná místa pro finále, které se jede ještě ten den. „Budu muset přitlačit, teď už není čas na jistotu. Moje jízda je medailová, když ji ale dám na těch velkých můstcích," měla jasno.

Hodně snowboardistek včera dělalo triky z větších skoků a Pančochová má v pátek jeden den tréninku na to, aby je dohnala. „Zjevně není jiné řešení," usmívala se. Zlost ze včerejšího výsledku ale neměla. „Chci si to užít a nejsem nervózní. Nedělám snowboarding, abych byla naštvaná. Snažím se si dobře zajezdit," prohlásila.