„Jsem moc rád, že je taková konkurence. Nutí nás to totiž na sobě makat a stále se zlepšovat. Věřím, že máme na to, bojovat o čelo ve skupině N, a doufám, že se nám letos podaří na nějakém závodě zvítězit. Uděláme pro to vše,“ nechal se slyšet uherskobrodský jezdec, kterého potěšil návrat Martina Semeráda. „Jsem rád, že se Máca vrátil. Těším se na naše společné souboje, jako tomu bylo v počátcích naší kariéry v roce 2008.“

V úvodním souboji měl mírně navrch Semerád, který se radoval z prvenství mezi juniory o 17,8 sekundy právě před Bujáčkem. Ten měl se spolujezdcem Markem Omelkou lepší druhou polovinu soutěže, když je v prvním dnu zbrzdila nefunkční lampička. „Marek nic neviděl, takže jsem musel jet celou osmnáctikilometrovou vložku pouze na oči bez rozpisu, což nás stálo asi dvacet sekund,“ litoval Bujáček nečekané komplikace.

V sobotu se však dokázal bleskově vrátit do první desítky, když zajížděl i šesté či sedmé nejrychlejší časy.

„Myslím, že celkově lze hodnotit naše vystoupení na Valašské rally pozitivně, jelikož jsme dokázali držet krok s českou špičkou a nechali za sebou celou řadu zvučných jmen,“ uzavřel Bujáček.

Dalším podnikem bude pro brodsko-hluckou posádku Rally Vrchovina, první sprint letošní sezony 6.-7. dubna.