První místo na premiérových závodech mistrovství Moravy v Bílovci, druhé pak na MČR, které se jelo v Kaplicích.

Nejprve se ale čerstvě osmiletý závodník představil na mistrovství Slovenska v Žilině, kde obsadil celkovou 5. příčku. „Den před odjezdem ale mladému píchali ucho, takže jel kvůli horečce pod antibiotiky,“ vysvětlil Petr Kolaja starší, jezdcův otec a trenér. „Proto jsme s pátým flekem byli spokojení,“ dodal. V průběžném celkovém hodnocení poskočil Kolaja na 3. příčku.

Hned na druhý den po 560kilometrové jízdě nasedl Kolaja na motorku v jihočeských Kaplicích, kde se konal první závod mistrovství republiky. Teploty sice ustoupily, v první jízdě ale mladý motokrosař nedal na varování otce-trenéra a při stálém najíždění do břehu v jednom z výjezdů upadl. Než se mu podařilo opět nasednout, propadl se z druhého místa na patnácté. Stíhací jízdou sice postoupil na 10. příčku, víc však nestihl. Druhá jízda již proběhla podle představ – 2. místo. „Škoda první jízdy, ale jinak to bylo dobré,“ zhodnotil závod Kolaja starší. „Musí se ale naučit i prohrávat a teď si to zavinil sám vlastní chybou. Aspoň už ví, že co řekne trenér, přes to nejede vlak.“

Před dalšími závody – mistrovstvím Moravy – vyrazil Kolaja na mistrovství Evropy do italského Cingoli. „V kategorii do 65 ccm mohli jet kluci od deseti let, takže jsme byli jen v roli pozorovatelů. A byla to výborná škola,“ nechal se slyšet Petr Kolaja starší. Pak už přišel na úvodní podnik moravského šampionátu. V Bílovci nedal talent z Květné žádnému ze soupeřů v kubatuře do 50 ccm sebemenší šanci a jasně zvítězil. Hned na to se vydal sbírat zkušenosti na motorce 65 ccm. I přes únavu zajel solidně a získal první body za celkové 17. místo, když první jízdy se nezúčastnil.