Přestože mezi dorostenkami startuje teprve prvním rokem, na kontrolních závodech reprezentačních výběrů v Račicích triumfovala v rozjížďce i v semifinále a jedinou přemožitelku našla až ve finále. „Nominace na regatu olympijských nadějí Cefta v Maďarsku jí sice těsně unikla, všem ale ukázala, že poctivý trénink vede k úspěchu," prohlásil trenér Milan Šurý.

Jeho svěřenci se následně blýskli na Mezinárodní regatu o pohár SNP v Piešťanech. Na otevřeném mistrovství Slovenska vylovili z řeky Váh hned sedm zlatých medailí. Nejúspěšnější byla Adriana Viceníková, která byla první čtyřikrát – na skifu, dvojskifu s Valérií Váverkovou a dvakrát na párové čtyřce starších žaček spolu s Váverkovou, Janou Kodrlovou a Veronikou Gregárkovou.

„Mezi žáky si nejlépe vedl Filip Řimák, když vybojoval dvě zlaté medaile na skifu a na dvojskifu spolu s nováčkem Adrianem Musliji, který vesluje pouhý měsíc. Z dorostenek si ještě pro zlato dojela na dvojskifu Marcela Vašťáková ve společenství ze závodnicí z Přerova Kateřinou Pivkovou," prozradil Milan Šurý.

Zlatou medaili přidala i předsedkyně VK Morávia Michaela Tomaštíková, která vyhrála skif žen.

„Velkou pochvalu si zaslouží nováčci Vojtěšek, Malina, Řezníček a Musliji, kteří jeli na Sľňavě svůj první závod," dodal hradišťský trenér.