„Většina kolektivů měla snahu se zlepšovat. Motivace uspět co nejlépe byla velká a tak utkání o mety nejvyšší snesly velmi přísné měřítko. Navíc se do soutěže začlenila spousta nadějných mladíků,“ pochvaluje si ředitel malenovické ligy Jiří Brázdil. Toho také těší, že soutěž je každým rokem vyrovnanější.
„Rozdíly mezi slabšími celky a špičkovými týmy se zmenšují,“ upozorňuje Brázdil. „Pouze bychom potřebovali zkvalitnit úroveň rozhodčích,“ nezastírá ani největší problém své ligy její hlavní organizátor.

Vítězství letos zaslouženě získalo mužstvo zlínských Rangers. „Jedná se o sehraný kolektiv, který vynikal v kombinaci. Druhý v pořadí Orel Malenovice splácel zkušenosti a spoustu zápasů zvládal takticky. Třetí Rivermen hraje již roky ve stabilizované sestavě, ale i když se jedná ještě o mladý kolektiv, kvalita mu nechybí. Bronzového medailistu našeho turnaje totiž zdobila častá střelba a důraz,“ charakterizoval nejlepší celky Jiří Brázdil, jenž nezapomíná ani na osobnosti.

„Divákům se určitě líbily výkony Machuty, Pavelky, Michala Navrátila, Leoše Heneše, Štefka, Hromadníka, Slobody, Štramberského, Chmely, Mikla, Rzesotta, Hofrichtera, Mahdala, Karáska, Valy, Kalivody, Brichty, Fiebricha, Trochty, Bršlice, Babice, Milana Lamerta, Černockého nebo Aleše Bachánka,“ vybral spoustu zvučných jmen Brázdil.

O budoucnost svojí ligy se v Malenovicích určitě nemusejí obávat. „Příští sezonu zařadíme do soutěže opět minimálně dvanáct mužstev. Ligu jistě oživí spousta přestupů, a tak o zajímavé duely nebude nouze,“ předpokládá Jiří Brázdil.