Hlučanky v sobotu remizovaly na půdě béčka Hodonína 5:5. Hosté do prvního souboje v nové sezoně nastoupili v silné sestavě. Na jihu Moravy jim nechyběly nejlepší hráčka Běloruska Nikitchanka, nadějná Slezáková a po dvouleté mateřské pauze se do týmu vrátila i Monika Vybíralová. Také Hodonín kromě Ilčíkové a Kmeťové postavil jednu legionářku a to Ukrajinku Solomiyu Brateyko.

Úvod střetnutí se lépe povedl domácím. Ti vedli 2:0 a 3:1. Hluk vyrovnal na 3:3 a 4:4. Na konci utkání Ilčíková třísetovou výhrou nad Vybíralovou poslala Jihomoravanky do vedení na 5:4. Plichtu pro družstvo ze Slovácka tak zachránily až v závěrečné čtyřhře Nikitchanka se Slezákovou, jež ve čtyřech sadách překonaly Alexandru Pelcmanovou s Brateyko.

,,Rezervu Hodonína jsme chtěly porazit. Nicméně po prohře Nikitchanky s Brateyko bylo jasné, že s ambiciozním domácím týmem budeme rády i za dělbu bodů. Hodonín nám v deblu naštěstí usnadnil roli, když do čtyřhry nasadil nerozehranou Pelcmanovou," oddechla si po střetnutí Monika Vybíralová. Tu alespoň potěšil skalp Kmeťové, kterou součastná trojka Hluku porazila popvé v kariéře.

V neděli Hluk prohrál na stolech hodonínského áčka 1:6. Slovácký tým proti aspirantovi na letošní český titul podal sympatický výkon, ovšem na favorita to nestačilo. Domácí neponechali nic náhodě a do zápasu vyslali čtvrtou hráčku národního ženského žebříčku Renatu Štrbíkovou, českou sedmičku Lenku Harabaszovou a těm ještě sekundovala mladá obranářka Markéta Ševčíková. Duel proto probíhal podle předpokladů. Jediný bod Hlučanek získala Nikitchanka, jež za stavu 2:0 překonala Štrbíkovou.

,,Blízko k zisku dalšího bodu byla Nikitchanka také proti Harabaszové. Naše jednička ale stálici v domácí sestavě podlehla 2.3 na sety. Hodonín ovšem vyhrál zaslouženě. Domácí hráčky byly ve výměnách jistější, duely zvládaly skvěle takticky a navíc Štrbíková a Harabaszová dokázaly prodat bohaté stolnětenisové zkušenosti," uznala Monika Vybíralová.

Výsledky 1. a 2. kola
SKST MART HODONÍN B – KST BOKA HLUK 5:5
Body Hluku: Nikitchanka 2, Slezáková, Vybíralová, čtyřhra: Nikitchanka – Slezáková.
SKST MART HODONÍN – KST BOKA HLUK 6:1
Body Hluku: Nikitchanka.

Lubomír Hotař