Hluk podlehl Znojmu 9:19. Florbalovou přestřelku na Slovácku začal hned ve dvanácté sekundě Číhal, který poslal jihomoravany do vedení. Ve druhé minutě to bylo po ráně Juříčka 0:2 a v patnácté 0:6.

Domácí sice ještě do konce první třetiny po trefách Dudy a Tuhého snížili stav na 2:6, ovšem uvolněně a v pohodě hrající Znojmo nemělo o překvapení zájem. Hosté, přestože si nedělali příliš starostí s bráněním, i ve druhé části navyšovali svůj brankový náskok. Hlučané se v koncovce prosadili až když prvoligista úplně polevil v nasazení.

,,Velkému favoritovi jsme chtěli samozřejmě vzdorovat. To se nám však nedařilo. Od začátku střetnutí jsme totiž vyprodukovali spoustu pozičních chyb, špatná byla i naše rozehrávka. Znojmo nás tak lehce přehrávalo rychlostí a důrazem. Snad jenom forvardi Tuhý a Duda dělali hostující obraně trochu problémy," hodnotil první duel v osmifinálové skupině hrající trenér poraženého celku Pavel Rochovanský.

SPARTAK HLUK – ZNOJMO 9:19 (2:6, 2:6, 5:7)

Branky Hluku: Tuhý 2, Pavel Krchňáček 2, Gajzur 2, Duda, Petlan, Štěrba.
Sestava: Podškubka, Kolečkář – Rochovanský, Kovář, Duda, Gajzur, Štěrba, Petlan, Krchňáček, Šimíček, Hubáček, Tuhý, Jílek.

Lubomír Hotař