UHERSKÉ HRADIŠTĚ – DŘEVOHOSTICE 28:22 (14:11)

Na domácích byl už před úvodním hvizdem rozhodčích znát velký hlad po vítězství. Neproměnění několika vyložených šancí však způsobilo, že do dvoubrankového vedení se dostali hosté. Slovácká pak ovšem přitvrdila obranu a díky rychlým brejkům se miska vah začala překlápět na jejich stranu. Hradišťané si postupně vybudovali až čtyřbrankový náskok a chvílemi to vypadalo, že se zápas změní v jejich exhibici. Dřevohostice ovšem vždy zabraly a do kabin se tak šlo o poločase za stavu 14:11.

Domácí ale v soustředěném výkonu pokračovali i po změně stran a postupně navyšovali svůj náskok. Ne však každý brejk vyústil v branku, a tak utkání skončilo pro hosty milosrdným výsledkem 28:22.

Slovácká tímto vítězstvím prolomila pětizápasovou šňůru bez vítězství a potvrdila svou sílu na domácí palubovce. Po výpadku způsobeném nemocí velmi dobře zachytal domácí brankář Jan Šimůnek.

„Potřebovali jsme se chytit. Věřil jsem, že dnes vyhrajeme,“ uvedl hradišťský trenér Martin Bellovič. „Kluci podali soustředěný výkon a konečně k tomu přidali i dávku bojovnosti. Vrátila se i naše tvrdá obrana, se kterou mají soupeři vždy potíže,“ chválil své mužstvo Bellovič. „Doufám, že nás tato výhra nakopne a zbylé dva zápasy doma proměníme ve čtyři body.“

Uh. Hradiště: Šimůnek – D. Habarta 11, Babáček 5, Růžička 5, Mikuš 2, Juřička 2, Nikl 2, Čechmánek 1, Hospodářský, Svoboda, Prokop. Trenér: M. Bellovič.

V dalším utkání se představí Slovácká opět na domácí palubovce ve sportovní hale v Uh. Hradišti, v neděli změří síly s celkem Žeravic (15).

Ondřej Mikuš