Bazooka může litovat hlavně zahozených vyložených šancí. Tutovek měla na tři zápasy. S Mělníkem rychle vedla 2:0, měla spoustu dalších tutovek a kopala i penaltu. Nic z toho ale slováckému celku k bodům nestačilo. Hastíkův tým výborně rozehraný zápas neskutečným způsobem ztratil a nakonec Olympiku před vlastním publikem podlehl 4:7.

Přestože Uherské Hradiště dál drží osmou pozici zaručující čtvrtfinále, vzhledem k nepříznivému losu v závěrečných pěti kolech je šance na postup do play-off mizivá.

„Nejsem nikdy předem poražený, ale již jsem se rozloučil s úvahou o možnost zahrát si ve vyřazovacích bojích. Nedělám si žádné iluze. Je velmi reálné, že již nezískáme ani bod,“ tuší kouč Bazooky Jaroslav Hastík. „Hlavně chceme sezonu dohrát se ctí. Co bude dál, se teprve uvidí,“ přidává smutně.

Známému funkcionáři a trenérovi se po pátečním duelu těžce mluvilo. Moravané i v okleštěné sestavě odehráli slušné představení, kvůli mizerné koncovce a zbytečným chybám znovu vyšli bodově naprázdno.

„Hodně blbě se mi hledají vhodná slova. Jsem ale přesvědčený, že z posledních pěti zápasů jsme čtyři měli vyhrát. Bohužel se utkání opakují a pro nás dopadnou vždycky špatně,“ prohlásil Hastík.

Přitom borci v tradičních maskáčových dresech začali skvěle a měli páteční duel čtvrt hodiny pod kontrolou. Domácí po trefách bojovníka Čtvrtníčka rychle vedli 2:0 a vypadalo to na pohodový zápas. „V tu chvíli by mě nenapadlo, že tento zápas můžeme prohrát,“ kroutí hlavou Hastík.

„Soupeř byl rozházený, nám se dobře chodilo otevřené obrany protivníka,“ přidal.

Jenže pak hráči Bazooky zazdili další tutovky a Šarközy zahodil penaltu nařízenou za evidentní ruku protihráče, který odvrátil balon letící do sítě. „Mohli jsme vést 6:0 a mohlo být po zápase,“ má jasno Hastík.

Hosté si za nepříznivého stavu vybrali oddechový čas. Krátká přestávka a domluva Olympiku pomohla. Mělník se oklepal a v jednom střídání skóre zásluhou Hrdého vyrovnal.

Než se borci z Uherského Hradiště vzpamatovali, tekli 2:3. Bleskový obrat završil Gabčo. „Byl to pro nás docela šok,“ přiznává domácí kouč. „Kluci znejistěli, přišli o sebevědomí i pohodu,“ doplňuje.

Bazooka ještě do přestávky stačila srovnat, když si Ťokovu přihrávku srazil do vlastní branky Mažári. „O přestávce jsem kluky v kabině nabádal, aby i ve druhém poločase hráli tak, jako na začátku utkání. Bohužel vstup se nám příliš nepovedl,“ povzdechl si Hastík.

Ve 22. minutě vrátil vedení na stranu Olympiku Vobořil, který vzápětí zvyšoval už na 5:3. Moravané dál bojovali a tlačili se do zakončení, přesní ale nebyli. „Měli jsme šance, nájezdy. Každý hráč snad zahodil dvě tutovky. Dokonce jsme nastřelili dvě tyčky,“ láteřil Hastík.

Šanci na zvrat přiživil Slovák Cintula, ale Bazooka v závěru otevřela hru a při power-play inkasovala šestý gól. Prázdnou branku přes celé hřiště trefil Hrdý, jenž završil hattrick.

Domácí ještě na konci pošesté faulovali a Gabčo z trestného desetimetrového kopu upravil na konečných 4:7. „Kdo zápas viděl, dá mi za pravdu, ale tento zápas jsme jednoznačně měli ve své moci a měli jsme ho vyhrát,“ ví nejen Hastík.

Bazooku, které oproti televizním duelům v Chrudimi a v Brně scházeli brankář Kunický, Slaný a Martiš, čeká další utkání v pátek 8. března v Praze, kde vyzve favorizovanou Spartu.

Mladý brankář Slovácka Matouš Trmal (v červeném) patří mezi ligové gólmanské komety.
Trmal: Jedeme na vítězné vlně. Body chceme i ze Slavie

Varta futsalová liga, 17. kolo

Bazooka CF Uherské Hradiště – SK Olympik Mělník 4:7 (3:3)

Branky: 2. a 11. Čtvrtníček, 20. Mažári vlastní, 35. Cintula – 17., 17. a 39. Hrdý, 19. a 40. Gabčo, 22. a 26. Vobořil
Rozhodčí: Klečacký, Havlík (Krupa)
Žluté karty: Ťažký, Čtvrtníček – Vobořil, Mažári, Prejsa
Diváci: 100
Uherské Hradiště: Pfeffer – Šarközy, Bulušek, Čtvrtníček, Németh, Ťok, Cintula, Sopůšek, Ťažký.
Mělník: Mareš – Jenč, Šuba, Prejsa, Bábovák, Demeter, Gabčo, Vobořil, Mažári, Němec, Hrdý
Další výsledky 17. kola: Chrudim – Liberec 13:0 (9:0), Ostrava – Slavia Praha 2:6 (1:4), Česká Lípa – Helas Brno 3:2 (1:1), Plzeň – Teplice hraje se v úterý