V BAKLÍKOVĚ MEMORIÁLU CHCE DOMÁCÍ ROKYTNICE NAD VLÁŘÍ NAPRAVIT LOŇSKOU ČTVRTOU PŘÍČKU

Rokytnice nad Vláří – V sobotu se v Rokytnici nad Vláří koná 29. ročník Memoriálu Františka Baklíka. Začátek fotbalového turnaje na Valašsku je v 13 hodin. V něm se představí mužstva Rokytnice nad Vláří, Újezdu u Valašských Klobouk a Šanova. Hrát se bude systémem každý s každým 2 x 30 minut. Vyhlášení výsledků je na programu v 18 hodin.

V roce 2018 Baklíkův memoriál jednoznačně ovládla Horná Súča. Slovenský tým ve finále rozstřílel Dolní Lhotu 9:0. V utkání o bronzovou příčku Bohuslavice nad Vláří udolaly domácí Rokytnici nad Vláří 1:0.

PRVENSTVÍ V TURNAJI V ZÁHLINICÍCH OBHAJUJE DOMÁCÍ MUŽSTVO

Záhlinice – 14. ročník Memoriálu Vratislava Šustra a Ladislava Nováka pořádají v sobotu v Záhlinicích. Začátek tradičního červencového fotbalového turnaje na Kroměřížsku, kterého se zúčastní kromě domácího celku ještě Mysločovice, Admira Hulín a tým z Přerovska Horní Moštěnice, je v 13.30 hodin. Hraje se vyřazovacím systémem. Semifinálové duely jsou na programu v 13.30 hodin a 14.45 hodin. Utkání o 3. místo začne v 16.15 hodin. Finále bude k vidění v 17.30 hodin.

Prvenství z roku 2018 obhajuje domácí záhlinický tým. Ten ve finále zdolal Újezdec u Přerova 5:0. Třetí místo obsadila Admira Hulín.

DO MRLINKU PŘIJEDOU SLOVENSKÉ LIGOVÉ TÝMY KOŠECKÉ PODHRADIE A HORNÁ PORUBA

Mrlínek – V neděli v Mrlínku pořádají 48. ročník mezinárodního fotbalového turnaje O pohár zemské osy. V tradičním letním podniku o prestižní trofej na Kroměřížsku zabojují kromě domácího mužstva z Mrlínku ještě slovenské kolektivy Horná Poruba (5. liga) a Košecké Podhradie (6. liga), celek hrající na Vsetínsku III. třídu Branky na Moravě, tým, jenž na Kroměřížsku bojuje ve III. třídě Loukov a chybět nebudou ani obhájci loňského prvenství výběr Bystřicka.

Turnaj začne v 8.30 hodin, kdy se budou hrát duely ve skupinách. Od 14.15 hodin jsou postupně na programu dva semifinálové souboje, střetnutí o pátou příčku, zápas o třetí místo a finálové utkání. Připravená je bohatá tombola. Večer po turnaji při taneční zábavě bude hrát skupina MiniKosovci.

Vítězství v roce 2018 vybojovalo mužstvo výběru Bystřicka, které ve finále porazilo Mysločovice 4:2. Bronzovou příčku obsadil Mrlínek.

V TURNAJI V SEHRADICÍCH PADÁ HODNĚ BRANEK

Sehradice – Fotbalem se budou v neděli bavit v Sehradicích na Luhačovicku, kde tamní klub pořádá už 46. ročník Memoriálu Stanislava Kužely. V turnaji se představí Sehradice, Slopné, Dolní Lhota a Horní Lhota. Hraje se vyřazovacím systémem. Začátky semifinálových duelů jsou v 13.15 hodin a 14.30 hodin. Zápas o 3. místo je na programu v 16 hodin. Finále má výkop v 17.30 hodin.

Vítězství v posledním ročníku oblíbeného turnaje na Luhačovicku si zaknihovalo domácí mužstvo. Sehradický tým ve finále bohatém na vstřelené branky udolal Slopné 5:4. Třetí místo získala Dolní Lhota, která v souboji o bronz pokořila Horní Lhotu 3:1.

V NEDAŠOVĚ SE PŘEDSTAVÍ TAKÉ SLOVENSKÉ MIKUŠOVCE

Nedašov – V neděli se příznivci fotbalu sejdou při mezinárodním Memoriálu Josefa Švacha v Nedašově. V tamním turnaji se začátkem ve 14 hodin se představí kromě domácího kolektivu ještě celky Nedašovy Lhoty, Vlachovic a slovenských Mikušovců. Hrát se bude systémem každý s každým 2 x 20 minut. Turnaj na Valašsku vyvrcholí v 19 hodin. Kromě ocenění všech mužstev se bude v Nedašově vyhlašovat také nejlepší střelec.

Loňský nedašovský Švachův memoriál vyhrál domácí tým. Druhé místo obsadilo béčko Brumova, třetí pozici brala Návojná, čtvrtá skončila Nedašova Lhota. Lubomír Hotař