„I tak si ale kluci zaslouží obrovskou pochvalu. Špičkově reprezentovali nejen náš oddíl, ale i celé město a kraj. Za své výkony si vyslechli slova chvály i od soupeřů, diváků i renomovaných trenérů,“ těšilo trenéra brodského týmu Zdeňka Mošťka. Druhý zástupce hradišťského okresu, FBC Slovácko, obsadil konečné 10. místo.

Na finálový turnaj se do Plzně probojovalo dvanáct nejlepších družstev z celé republiky. Už ve skupině Broďané narazili na nejlepší pražský tým Chodov a utkání plné zvratů dokázali především díky pěti trefám bratrů Ležatkových vyhrát 6:5. Stejným výsledkem porazili i Hradec Králové a do vyřazovací části postoupili z první příčky.

Ve čtvrtfinále bez problémů zničili Uničovem 7:3 a mezi elitní čtveřicí turnaje je následně čekaly Vítkovice. „Byla to vyrovnaná partie, šťastnější byl tentokrát soupeř, který dal vítězný gól tři minuty před koncem brankou. Při naší power play vytáhl brankář Vítkovic dva bravurní zákroky, na konečných 5:3 jsme inkasovali do prázdné branky dvě sekundy před koncem,“ litoval Zdeněk Moštěk.

Zklamání se na jeho svěřencích projevilo v utkání o 3. místo proti Bohemians, kteří po dlouho vyrovnaném průběhu zvítězili vysoko 8:2.

Radost mohl mít aspoň Martin Ležatka, který byl s deseti brankami nejlepším střelcem turnaje i členem All stars týmu. „Vzhledem k tomu, že svým věkem stále ještě patří do kategorie mladší žáků, jedná se opravdu o mimořádný úspěch,“ dodal brodský lodivod.

Konečné pořadí: 1. Chodov, 2. Vítkovice, 3. Bohemians, 4. 1. AC Uh. Brod, 5. Děčín, 6. FBŠ Plzeň, 7. Uničov, 8. Litomyšl, 9. Hradec Králové, 10. FBC Slovácko, 11. FBC Plzeň, 12. Okříšky.