Americká plochá dráha, jak jsou závody podle místa vzniku nazývány, přilákala na tribuny takřka tři stovky příznivců. A ti si rozhodně přišli na své. „Do rozjížďky může najednou nastoupit až dvanáct jezdců. V každé ze tří kategorií se jely tři kvalifikační jízdy na deset kol plus závěrečné finále na patnáct kol," přiblížil jednatel pořádajícího Autoklubu Březolupy Josef Mizera.

V průběhu závodu došlo k několika pádům, které se však obešly bez zranění a nutnosti ošetření. Závody jsou startovány na světlo, takže start musel být několikrát zastaven a opakován z důvodu „ulití" některých jezdců.

Domácímu zlínskému jezdci Matěji Škubalovi se tentokrát v elitní kategorii FT 1 moc nedařilo a po pádu v úvodní jízdě obsadil celkově 8. místo za jedinou účastnicí z Rakouska Yasminou Poppenraiter. „Původně černý kůň závodu Martin Málek musel svůj start bohužel na poslední chvíli odvolat," poznamenal Josef Mizera.

Vítězi v jednotlivých kategoricích se na březolupském oválu stali Nizozemec Rob Sijbring (kategorie FT 1), Michal Hloušek (FT Classics) a František Chvojka (Pohár veteránů).