„Filip podal výborný výkon a navázal na svá medailové umístění z minulých let,“ chválil svého svěřence trenér Pavel Tomanec. Pro Jozefáka to byl už čtvrtý cenný kov z republikového šampionátu, ale první v kategorii kadetů. Druhý zástupce TJ Nivnice Adam Petráš se do bojů o medaile neprosadil.

Na Mistrovství České republiky mladších žáků a kadetů v zápase řecko-římském se v Havlíčkově Brodě představilo celkem 159 účastníků z 26 oddílů. Nivnický oddíl měl dvě želízka v ohni – v každé kategorii jedno.

Filip Jozefák v kategorii kadetů do 80 kilogramů prohrál jediný zápas, což ho odsoudilo k souboji o bronz. Tam si ale poradil se Sebastianem Ratajem z Hnidous a mohl slavit třetí místo.

V kategorii mladších žáků se ve váze do 63 kilogramů představil Adam Petráš. „Ten už tak úspěšný nebyl a i přes pěkné výkony se do bojů o medailové příčky probojovat nedokázal a skončil osmý,“ poznamenal trenér Pavel Tomanec.

Další cenný kov může Filip Jozefák přidat na mistrovství republiky ve volném stylu, které se 7. března koná v Plzni. (ham)

MARTIN HÁJEK