Vítěz první ženské ligy totiž ztrátu jednadvaceti branek z prvního duelu proti krajskému rivalovi těžko umaže.

„Může se zdát, že je rozhodnuto, ale před námi je ještě jeden zápas, který chceme zvládnout, abychom dokázali, že do MOL Ligy patříme. Na druhé straně si nemyslím, že by nám Kunovice měly sebrat takový náskok,“ říká nový trenér Zlína Jiří Řezník.

Baráž o MOL Ligu, 1. zápas -
HC Zlín – SHK Kunovice 39:18 (20:10). Nejvíce branek: Kříčková 7, Ševčíková 6, Kolářová, Sedláčková a Krajčová 4 – Králová, Fiurášková a Hvozdovičová 4. Rozhodčí: Fukala, Mohyla. Vyloučení: 5/3. Sedmimetrové hody: 5/3 – 2/2. Diváci: 300.

Z třaskavého derby se tak stala nečekaná selanka, jednostranný duel.

Zatímco na konci října ve 3. kole Českého poháru žen házenkářky Kunovic rivala před vlastním publikem trápily a padly jenom o čtyři branky, tentokrát neměly žádnou šanci.

„Do utkání jsme šli s tím, že chceme vyhrát co největším rozdílem. Holky jsme na to celý týden připravovali. Věděli jsme, že jsme lépe trénované družstvo, soupeře musíme uběhat, přehrát. Poprvé jsem měl k dispozici plnou lavičku, všechny hráčky, což bylo na výkonu znát. Soupeřky se s námi nestíhaly vracet,“ všiml si Řezník.

Favorit měl problémy jenom úvodních deset minut. Nepříznivý výsledek ale rychle otočil a pak na palubovce kraloval.

„Holky měly ze začátku rozklepané ruce, ztrácely jednoduché míče. Pak se ale uklidnily a začali hrát rychle a přesně,“ uvedl Řezník.

„Jsem rád, že se prokázalo, že kvalita je na naší straně. Kunovicím jsme ve druhém poločase povolili jenom osm branek, sami jsme svůj náskok ještě navýšili,“ radoval se bývalý úspěšný házenkář, který naposledy vedl extraligové Maloměřice a na lavičce Zlína vystřídal Ivo Vávru.

Kunovice už nevedl Miroslav Slovák. Zkušený trenér, který s týmem ovládl první ligu, se totiž dohodl na angažmá právě ve Zlíně, kde od nové sezony povede muže, takže hostující družstvo společně s Tomášen Wowrou koučovala bývalá reprezentantka Lenka Fleková. „Nebylo by vhodné, aby tým vedl proti budoucímu klubu,“ vysvětluje legendární házenkářka.

Silový trojboj MČR dužstev v Lukově
Siláci Olympie Zlín získali v Lukově na mistrovství republiky družstev stříbro

Slovákova absence kunovickým hráčkám až tolik nepoznamenala.

Horší byly ztráty Lucie Flekové a Marie Popelkové. Ani jedna z nich nemohla v baráži nastoupit.

Prvně jmenovaná totiž v sezoně vypomáhala Zlínu v MOL Lize a Popelková je do konce sezony hráčkou protivníka.

„Mrzí nás, že se rozhoduje někde jinde než na hřišti. Bohužel nikdo z Prahy nám nedal konkrétní vyjádření k tomu, proč Lucka nemůže za nás hrát. Je to smutné a všechny nás mrzí, že jsme nemohli nastoupit v sestavě, na kterou jsou děvčata zvyklá,“ postěžovala si Fleková.

„Místo toho, aby si holky baráž užily a poslední zápasy sezony odehrály s chutí, musely být ve stresu, že je jich málo,“ přidává zklamaně.

Slovácký okruh po dvou letech ovládl Staré Město. Největšího motozávodu na Moravě se zúčastnilo rekordních 205 strojů v patnácti disciplínách. Foto: Aleš Korvas
Podívejte se: Rekordní účast! Ve Starém Městě po dvou letech burácely motorky

Informaci, že mládežnická reprezentantka nemůže proti Zlínu nastoupit, se na Bělince dozvěděly až týden před zápasem.

„Nebyli jsme na to připravení. Mysleli jsme si, že když je hráčka Kunovic, může normálně nastoupit. Nepovažovali jsme baráž za pokračování MOL Ligy, ale samostatnou soutěž,“ prohlásila.

Oslabený slovácký celek nedokázal bez dvojice opor favoritovi čelit. „Rozdíl mezi oběma družstvy byl patrný. Holky se s výpadkem spoluhráček nedokázaly vypořádat. Nešlo nám to podle představ,“ uznala Lenka Fleková.

Házenkářky Kunovic chtějí domácí odvetu odehrát se ctí, byť šance na výhru je minimální.

„Pro nás je hlavní, abychom mohli nastoupit kompletní. Zlín se nemá čeho bát. Rozdíl mezi soutěžemi musí být vidět. Něco by asi bylo špatně, pokud bychom ho porazili,“ dodává Fleková.