Devítiletá Alžběta se v závodech Českého poháru mládeže v cyklotrialu neboli Youth Games střídavě umísťuje na prvních a druhých příčkách.

Nejvýznamnějším domácím závodem bylo bezpochyby Mistrovství České republiky mládeže v cyklotrialu, které se konalo koncem května v Blansku. Alžběta ve své kategorii Youth girls (mladší dívky) obsadila 2. místo a stala se tak vicemistryní České republiky.

Svými výsledky z šesti nominačních závodu si vybojovala účast ve 14členném reprezentačním týmu České republiky, který se 4. až 6. srpna představil na Světových hrách mládeže v dánském Viborgu. Ani zde se mezi světovou špičkou neztratila a v sobotní kvalifikaci vybojovala 4. místo a zajistila si tím účast v nedělním finále, do kterého postupovalo osm nejlepších dívek ve věku 9-11 let.

„Na to, jak krátce jezdí, se poprala s jednotlivými sekcemi velmi dobře a skončila těsně pod stupni vítězů na fantastickém čtvrtém místě. Zúročila tak náročnou přípravu, pilný a svědomitý přístup k tréninku,“ okomentoval Radek Janka finálový výsledek mladé Lhoťanky.

Pozadu nezůstává ani Alžbětin bratr Kryštof Vaněček, který je zatím na průběžném druhém místě v Českém poháru mládeže 2017 v kategorii Promesa. Ta je určena pro děti do osmi let. Kryštof je velkou nadějí do dalších sezon. Oba jsou členy SC Biketrial Veselí nad Moravou. 

Dračí mistrovství Moravy na Kunovské tabuli.
Novoveští dragoni doma vybojovali sedm medailí