Druhá nasazená rakouská tenistka ve včerejším finále s přehledem přehrála Corinnu Dentoniovou z Itálie, které povolila jen tři gamy. Vítězka si z 50 tisícové dotace turnaje ukrojila pro sebe 7 315 amerických dolarů a do žebříčku WTA si připsala 90 bodů.

Mayrová, 125. tenistka světa, sice ztratila hned úvodní podání, nicméně poté získala šest her za sebou a s přehledem získala první sadu. Po vyřazení jednička Voráčové v úvodním kole nejvýše nasazená předváděla silový tenis, hrála přesně údery od základní čáry a kazila minimum míčů. Její soupeřka Dentoniová (173.) nenašla recept na její přesnou hru a dokonce za stavu 1:4 se nechala ošetřit lékařem na kurtu. „Bolela mě záda, zřejmě je to důsledek náročného programu z minulých dnů. Ve Zlíně bylo až na neděli značné vedro. Únava si řekla své,“ poznamenala dvacetiletá Italka.

Až na přetahovanou v úvodu měla i průběh druhé sady pod kontrolou přesnější Mayrová. „I přes jednoznačný výsledek byl finálový duel velmi těžký, neboť se změnily podmínky oproti předchozím dnům. Nebylo již takové horko, v noci pršelo a kurt byl mokrý. I já jsem byla unavená, neboť minulé dny byly velmi náročné. Italku jsem neznala, ještě jsme spolu nehrály,“ uvedla vítězka, která před finále žádnou speciální taktiku nechystala.

Nicméně v průběhu zápasu si všímala pohybu hráčky. „Šestiminutové ošetřování Dentoniové mě nepoznamenalo. Odešla jsem v klidu na toaletu a pokračovalo se dále,“ řekla s nadhledem Mayrová, která nyní žije v Innsbrucku, což je ze Zlína asi šest hodin autem.

Až po finále úspěšná Rakušanka přiznala, že celý týden hrála se sebezapřením. „Byla jsem nachlazená, trápil mě kašel a velké vedro během týdne rovněž nebylo nejlepší. Na finále už bylo přece jen lepší počasí. Každopádně i přes vítězství v turnaji to byl pro mě hodně stresový týden,“ uzavřela blondatá Rakušanka, kterou nyní čeká bleskový přesun do Londýna na kvalifikaci Wimbledonu.

Corinna Dentoniová si ve Zlíně získala přízeň publika nejen předvedeným výkonem, ale i sympatickým vystupováním a zevnějškem. „Nejsem příliš spokojená, přišla jsme ve finále o hodně míčků. První set jsem byla velmi unavená, hra byla náročná. Nebyla jsem v kondici kvůli únavě, bylo obtížné běhat a dávat míčky přesně do kurtu,“ řekla na tiskové konferenci po finále.

Téměř tři stovky diváků v hledišti jí fandili, ale k celkovému prvenství to nestačilo. „Ano, všimla jsem si, že podpora diváků byla na mé straně. Možná i tím, že soupeřka pořád něco řvala a po nepřesných míčích házela raketou,“ všimla si Dentoniová, která byla velmi spokojena s organizací turnaje. „Pro hráčky zde byl vytvořen velmi dobrý servis. Lidé jsou zde příjemní. Zlín jsem si zamilovala, je to krásné město. Líbilo se mi tady,“ uzavřela dvacetiletá tenisová kráska.

Poslední z 12 startujících českých tenistek v rámci hlavního programu Zuzana Ondrášková (163.) vypadla v semifinále, když po více než dvouhodinovém boji nestačila na Italku Dentoniovou (173.). „Nehrála jsem agresivně, chodila jsem si pro vysoké balony dopředu a tím jsem to velmi komplikovala,“ zlobil se na sebe třicetiletá Zuzana Ondrášková. „Italka měla štěstí, neboť hrála dost míčů přesně k lajnám. Já jsem kazila balony, nechávala jsem si míče vyskakovat na tělo, aniž bych chodila dopředu nebo k síti. Bojovala jsem do posledního míče, ale bohužel to bylo o pár balonech,“ posteskla si přerovská tenistka, která byla se svým vystoupením ve Zlíně spokojena. „Hrála jsem v poslední době hodně zápasů. Zlínský turnaj hodnotím velmi pozitivně, i když po poslední porážce převažuje zklamání,“ uzavřela Ondrášková, která v neděli odletěla do Londýna, kde ji čeká ve Wimbledonu kvalifikace na hlavní soutěž.

Výsledky – dvouhra, semifinále: Mayrová (AUT, 2) – Foretzová (FRA) 7:5, 6:2, Dentoniová (ITA) – Ondrášková (CZE, 2) 6:1, 3:6, 6:4. Finále: Mayrová – Dentoniová 6:1, 6:2. Čtyrhra, finále: Birnerová, Foretzová (CZE/FRA) – Hladíková, Pochabová (CZE/SVK) 6:3, 4:6, 10:6.