Zatímco úvodní přetahovanou ovládli domácí, v odvetě byli úspěšnější hosté. Do hlavního města se tak série hraná na tři vítězné duely stěhuje za stavu 1:1 na zápasy.

„Porážkou jsem rozčarovaný. Zvláště když v tiebreaku za stavu 13:10 jsme byli dva body od výhry, a pak se porazíme sami. Pokud chceme sérii vrátit na Širůch, musíme zabodovat v Praze,“ neskrýval zklamání předseda VSK Petr Straka.

STARÉ MĚSTO – MFF PRAHA 3:2 (-23, 23, 20, -21, 6) 

Stav série: 1:0

Domácí na začátku zápasu chybovali na příjmu i v útoku a vysokoškoláci si díky tomu udržovali těsné vedení, které přetavili v zisk úvodního setu. Druhý set začali domácí lépe a průběžně vedli až o čtyři body.

„Hosté sice otočili na 14:17, naštěstí pro nás ale v koncovce vyrobil v útoku tři hrubky smečař Jelínek, který navíc při našem setbolu poslal podání do sítě,“ popsal Petr Straka důležitý okamžik.

Kouč Karabec následně protočil sestavu a vyplatilo se. Střídající hráči Uchytil, Kobolka a Varous se chytili a třetí set byl plně ve staroměstské režii. Hosté ovšem zabrali a brzy srovnali.

„Kluci následně začali tiebreak excelentně. Při servisu Truonga a vynikající obraně na síti šli do vedení 7:0 a soupeře deklasovali,“ potěšili Staroměšťané předsedu klubu.

STARÉ MĚSTO – MFF PRAHA 2:3 (-25, 20, -22, 15, -14)

Stav série: 1:1

Domácí měli v úvodní sadě první dva setboly, chybami na příjmu ale vrátili MFF do hry. Vysokoškoláci toho využili a vzápětí esem proměnili první příležitost k zisku setu.
Ve druhém dějství Skyba a spol. dominovali, jenže hosté znovu odskočili. Čtvrtá sada ovšem znovu byla jasně pod kontrolou svěřenců trenéra Karabce, kteří Pražanům povolili pouhopouhých patnáct bodů.

V tiebreaku vedli domácí díky dobré obraně na síti už 13:10, závěr ale pokazili.

„Nejprve zkazili servis, pak dvakrát nepřihráli a bojovný soupeř toho využil. Druhý mečbol proměnil po našem nedůrazném útoku,“ řekl zklamaně Petr Straka.

Staré Město: Truong, Čech, Janečka, Adamec, Maděra, Skyba, libera Kroča a Kvapilík. Střídali: Uchytil, Varous, Kobolka, Kittel a Klimeš. Trenér: Karabec.