„Ani nevím, kolik týmů sestupuje, přesto naším cílem je záchrana soutěže. Chceme první ligu udržet hlavně pro šikovné dorostenky, které by nás v příští sezoně mohly posílit. Pokud se nám podaří zachránit, budoucnost tam je,“ věří kouč Kunovic.

Sestup mají odvrátit také dvě posily. Celek z Uherskohradišťska v zimní přestávce doplnila Sabina Fiurášková z interligového Zlína. „Je to levá spojka, má zkušenosti z nejvyšší ženské soutěže. Od ní si hodně slibujeme,“ pronesl Slovák.

Druhou novou tváří je Eliška Mládová, která přišla na hostování z Plzně. „Měla by vyztužit naši obranu, být pilířem defenzivy,“ slibuje si Slovák.

Zkušený trenér je na příští sezonu domluvený s Michaelou Budayovou. Bývalá reprezentantka si nyní plní mateřské povinnosti, za rok by se však mohla k házené vrátit. „Předběžně jsme dohodnutí,“ tvrdí Slovák.

Kunovice v první polovině sezony doplatily na úzký kádr a početnou marodku. Většina hráček se dala do kupy, mimo hru je pouze spojka Barbora Melichárková, která má velké problémy s rukou a její start v jarní části sezony je velmi nejistý.

I bez házenkářské modelky ale chtějí házenkářky Kunovic bodovat a tabulkou stoupat vzhůru. V cestě za záchranou však stojí připravení a odhodlaní soupeři.

„Začínáme v Olomouci, kde se u přímého konkurenta v boji o sestup hraje pokaždé těžko. Pak máme doma Hodonín, se kterým se momentálně nemůžeme rovnat. Zbytek týmů je však vyrovnaných. Dá se hrát s každým,“ míní Slovák.
Spoléhat bude také v odvetách na nejlepší střelkyni Barboru Grabcovou. Mladá kanonýrka zatím nastřílela 92 branek a další chce přidat na jaře.

Poslední tým první ligy v zimě odehrál několik přípravných zápasů. Kromě jiného se utkal třeba s dorostenci Zlína, které trénuje právě Slovák. „Holkám jsem přidal také jednu tréninkovou jednotku navíc,“ dodal.

Mini ZOO ve Starém Městě.
Velbloudí novinka ve Staroměstské minizoo