A podařilo se Radim Kuřina, žák ZŠ v Uherském Hradišti, soutěž v pouhých 14 letech už podruhé vyhrál.

Ke sportu to Radima táhlo odmalička. Bylo mu pět let, když jej maminka vzala na první fotbalový trénink. A fotbalem to neskončilo. O rok později se začal věnovat atletice a brzy už jezdil na závody. Zaměřil se i na další disciplíny, ale až později se vrhl rovnou do deseti.

„První podnět přišel od mé učitelky, kterou napadlo, že bych mohl být dobrý v desetiboji. Ale nic není zadarmo. Pokud jsem se chtěl OVOV zúčastnit a postoupit do finále, musel jsem dřít a každý den trénovat," přiznává Radim.

Zatímco jiní chlapci po návratu ze školy sedí u počítačů, Radim cvičí. Někdy sám, mnohdy mu s tréninkem pomáhají rodiče. Sportu musí zasvětit i prázdniny a věnovat se každé disciplíně zvlášť. A není toho málo – běh, hod medicinbalem, shyby, kliky, skákání přes švihadlo, to jsou jen příklady sportů, které Radim ovládá.

„Příští rok se můžu naposledy zúčastnit OVOV, ale tentokrát bych chtěl nejen vyhrát, ale také získat speciální diplom za překonání rekordu Romana Šebrleho, který je spolu s Robertem Změlíkem zakladatelem tohoto programu," vysvětluje Radim.

Kam se bude jeho slušně našlápnutá kariéra ubírat, zatím netuší. Sportu se věnovat nepřestane, ale zatím sám nedokáže říct, zda se zaměří na běžeckou dráhu, nebo spíše na fotbalové hřiště. 

ADÉLA BURÁŇOVÁ