Chválou po závodech v Plzni nešetřila ani trenérka Svatava Mazurková. „Klára před sezonou oznámila, že kvůli maturitě bude k závodění přistupovat podle časových možností. Každý start brala tak, jako by měl být poslední. Psychicky se uvolnila, závodila s úsměvem, pro radost a vyhrávala. Dokonale tak potvrdila tezi o krasobruslení coby psychicky nejnáročnějším sportu," nechala se slyšet trenérka SK Kraso.

Klára Světlíková se rozloučila nejen s juniorskou kategorií a letošní úspěšnou sezonou, ale i se svým působením v Uherském Hradišti. Letošní maturantka se totiž chystá na studium v Brně.

Na ledě zatím strávila 16 let, 5840 tréninků, 350 400 minut. Odmalička se po malých krůčcích neustále zlepšovala, během kariéry dosud stačila posbírat z republikových šampionátů jednu zlatou, tři stříbrné a dvě bronzové medaile. Stala se tak nejúspěšnější závodnicí SK Kraso Uherské Hradiště v historii.

Mezi množstvím výher se objevily i prohry, pády na dno a období, kdy chtěla s krasobruslením z minuty na minutu seknout. „Jenže pak jsou takové momenty, pro které se vyplatí zatnout zuby a překonat těžké chvíle. Jako třeba zlatý hattrick, který se mi v letošní sezoně povedlo získat, a na posledním závodě – mistrovství republiky – dvě životní jízdy," pousmála se Klára Světlíková, která si kromě republikového bronzu z Plzně přivezla i bronzový pohár za celorepublikový žebříček juniorek pro sezonu 2015/16. (