Šampionát vůbec poprvé v historii hostil zimní stadion v Uherském Brodě, kam se sjelo celkem 110 závodníků, kteří se utkali v šesti kategoriích.

„Náš klub reprezentovala hned čtveřice závodníků, kteří splnili všechna výkonností kritéria a po řadě kvalitních výkonů v průběhu celé sezony se umístila v celorepublikových žebříčcích v daných kategoriích na postupových místech," nechala se slyšet předsedkyně i hlavní trenérka BK Uherský Brod Kateřina Tykalová.

Úvod mistrovství patřil nejmladším žákům, mezi kterými se představil i Adam Tarabus. „Závod se mu vůbec nepovedl, velká tréma se odrazila především na jeho skokových prvcích, které pokazil a ve své jízdě se nevyhnul ani pádům," litovala Kateřina Tykalová. Pěkné piruety a kvalitní předvedení ostatních prvků ovšem Tarabusovi přesto zaručily od rozhodčích celkových 25,11 bodu a konečné třetí místo v konkurenci sedmi závodníků.

V kategorii nejmladších žaček měl domácí oddíl hned dvě želízka v ohni. Daniele Buksové ani Zuzaně Straňákové ale závod nevyšel podle představ. „Danielu zradily skokové prvky a Zuzanu naopak piruety a choreografické sekvence," podotkla brodská trenérka. V konečném účtování se tak Daniela Buksová musela smířit s konečným šestnáctým a Zuzana Straňáková dokonce až s 24. místem. Zlatý hřeb měl pro domácí přijít v závěru sobotního závodního dne, kdy na led vyjeli mladší žáci. V této kategorii si brousil zuby na prvenství i brodský Lukáš Buksa. To v krátkém programu potvrdil a po zdařilém předvedení všech požadovaných prvků se usadil na čele průběžného pořadí soutěže.

Ve volných jízdách se však Lukášovi útok na mistrovský titul nepovedl. „Přestože předvedl bezchybný program, od rozhodčích získal pouhých 73,50 bodu, což se ztrátou pouhých čtyřiačtyřiceti setin bodu stačilo na konečné druhé místo za Musilem z Českého Těšína," smutnila Kateřina Tykalová.

Mírné zklamání jí však plně vynahradil povedené mistrovství v Uherském Brodě. „Všechno se vydařilo, jsme rádi, že jsme za podpory města mohli takovou soutěž uspořádat. Vždyť šampionát se ve Zlínském kraji konal po devíti letech a u nás v Brodě vůbec poprvé," pousmála se předsedkyně brodského klubu.