Hrdinou byl ale také brněnský brankář David Kubica, který vychytal všechny hostující střelce a v důležitém souboji udržel čisté konto.

Klíčové chvíle vyrovnaného střetnutí přišly v závěrečné desetiminutovce. Nejprve se Cupák zbavil dvojice protihráčů a naservíroval balon nepokrytému Ovčačíkovi, který nekompromisně překonal výborného hostujícího gólmana Kunického.

Pojistku brněnský kapitán přidal v 59. minutě, kdy se přesně trefil z trestného kopu.

Celku z Uherského Hradiště k odvrácení porážky nepomohla ani dlouhá power-play.

Bazooka CF Uherské Hradiště. Ilustrační foto
Bazooka představila šest nováčků, mistrovi z Chrudimi podlehla 0:6

„Jsem zklamaný. Neodehráli jsme špatný zápas. Bohužel jsme neproměnili žádnou šanci a bez gólu se vyhrát nedá,“ ví kouč Bazooky Jaroslav Hastík.

Hosté absolvovali druhý zápas ve třech dnech, ale s únavou se vypořádali slušně. Sopůšek a spol. velmi dobře bránili a několikrát zahrozili. Németh ale trefil tyč a uzdravený Čtvrtníček v jasné šanci mířil před poločasem do břevna.

„Byla to tutovka. Nedal jsem jasný gól,“ věděl smutný futsalista, který nastoupil v derby i přesto, že pondělní duel v Chrudimi nedohrál kvůli zranění. „Dostal jsem úder na žebra. Mám to trošku naražené, ale dalo se s tím hrát,“ uvedl Čtvrtníček.

I ve druhé půli dominovaly převážně obrany. Soupeři se nedokázali překvapit, šancí bylo málo. Bazooka mohla jít do vedení po šancích Čtvrtníčka, střele Ťoka a tutovkách Németha, ale domácí podržel výtečný gólman Kubica.

Na druhé straně Cupák vystrašil Kunického, který inkasoval až v 53. minutě. Pak přišla druhá pojišťovací rána a bylo hotovo.
Bazooka si další porážkou zkomplikovala situaci v boji o elitní osmičku. Udržet svoji pozici se pokusí v domácím pátečním zápase s Mělníkem.

Varta futsalová liga, předehrávka 18. kola -

Helas Brno – Bazooka CF Uherské Hradiště 2:0 (0:0)

Branky: 53. a 59. Jan Ovčačík
Rozhodčí: Čep, Černý (Rýgl)
Žluté karty: Lidmila, Zatloukal, Klimeš, V. Cupák – Németh, Čtvrtníček, Cintula, Ťažký
Diváci: 150
Brno: Kubica (Mykytjuk) – Ovčačík, Lidmila, V. Cupák, Lukšija, Presl, Matyska, Klimeš, Poul, Bílý, Mužík, Prokeš, Zatloukal.
Uherské Hradiště: Kunický (Pfeffer) – Šarközy, Bulušek, Slaný, Čtvrtníček, Németh, Cintula, Sopůšek, Ťažký, Ťok.