V tabulce II. ligy skupiny C se tak posunuli na 5. příčku a mají takřka stoprocentní jistotu záchrany v soutěži.

„Výborný víkend! Kluky chválím a jsem na ně hrdý,“ rozplýval se uherskobrodský trenér Radek Hladil. „Především sobotní zápas byl asi nejlepší, jaký jsme hlavně v útoku za poslední roky odehráli. Sto osmnáct bodů hovoří za vše,“ dodal. V obou duelech se přitom museli Broďané obejít bez jindy využívaných křídel L. Kratěny a J. Dorazila i pivota Povolného.

UHERSKÝ BROD - NOVÝ JIČÍN 118:96 (21:17, 57:43, 92:80)

Domácí, vědomi si důležitosti utkání, začali zakřiknutě a prohrávali 0:5. Pak ale nervozitu setřásli a předvedli nejlepší výkon v sezoně, a to především na útočné polovině. „Útoku můžu těžko něco vyčítat, když dáme 118 bodů,“ usmíval se trenér Radek Hladil, který byl ale spokojen i s obrannou hrou. „Sice jsme rovněž inkasovali vysoký počet, jenže některé střely hostů byly úspěšné i z těžkých pozic, odskoků přes obránce,“ vysvětlil.

Broďanům se dařilo doskakování, nicméně inkasovali hlavně z dálky, když hosté stihli za zápas trefit těžko uvěřitelných patnáct trojek.
Body Uh. Brodu: Formánek 28, Balija 26, J. Kratěna 20, Sobota 15, Mikel 14, Kán 9, Kryštof 3, M. Škaroupka 3.

UHERSKÝ BROD - VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ 86:80 (16:19, 39:43, 68:66)

Zpočátku se naplňovaly obavy trenéra Hladila, že si jeho svěřenci vystříleli všechen prach v předchozím střetnutí. V obraně jim navíc dělal velké problémy 216 cm vysoký exligový pivot hostí Halík.

Zlepšení přišlo až ve druhém poločase, kdy se do obrany postavil Balija. „Patří mu veliká pochvala stejně jako křídlům Kratěnovi se Škaroupkou za chytré odstupování a výborný pohyb v obraně,“ nechal se slyšet kouč Uh. Brodu. Balija navíc minutu a půl před koncem za stavu 80:80 trefil klíčovou dvojku a závěr již domácí uhlídali a ubránili. „Domnívám, že na 99 % jsme v soutěži zachráněni,“ radoval se spokojený trenér Radek Hladil.

Body Uh. Brodu: Formánek 25, Sobota 18, Balija 15, J. Kratěna 11, Mikel 9, Škaroupka 8, Pektor 2.

Michal Škaroupka