„Řidič zahraničního zájezdového autobusu jedoucí od Polešovic vjel na přejezd v době, kdy prokazatelně blikala červená světla signalizačního zařízení," informoval v pondělí hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník.

Na video se podívejte zde:
#video|7441415#

Poté, co začaly padat závory, začal řidič autobusu couvat a přitom zavadil o jednu ze závor, kterou ulomil. „Vzápětí po trati projel mezinárodní vlak EC 104 z Vídně do Gdyně. Po projetí vlaku se všechny závory zvedly a řidič s autobusem plynule pokračoval v jízdě, aniž by celou událost nějak řešil," uvedl mluvčí.

Policisté případ prověřují jako podezření z přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti. „Podařilo se nám získat videozáznam z této události. Jednalo se o modrý autobus s bílým nápisem v azbuce, v překladu PILIGRIM, na pravém boku," sdělil Zámečník s tím, že s největší pravděpodobností šlo o autobus mezinárodní poznávací značky Ukrajiny s registrační značkou začínající na písmeny BC. „Jakékoli poznatky o tomto autobuse nebo jeho řidiči přijmou policisté na telefonu 974 633 260 nebo přímo na lince 158," dodal policejní mluvčí.