V obci kolem sedmé hodiny odbočoval z hlavní silnice do boční ulice, jenže se řádně nevěnoval řízení a nejel při pravém kraji. Kvůli tomu přehlédl dvaasedmdesátiletou chodkyni, která právě přecházela ulici. Seniorku srazil. „Žena utrpěla zranění, se kterými byla převezena do Uherskohradišťské nemocnice. Policisté na místě zjistili, že ani žena nepřecházela silnici tak jak měla, tedy v místech k tomu určených. Tato nehoda je nadále v šetření," uvedla mluvčí uherskohradišťských policistů Milena Šabatová.

O den později odpoledne projížděla Uherským Brodem mladá řidička Mercedesu. Na křižovatce v ulici Za Humny bohužel nerespektovala dopravní značku „Stůj, dej přednost v jízdě". „Křižovatkou prosvištěla ve chvíli, kdy tudy projížděl řidič Peugeotu. Došlo k jejich srážce," popsala nepříjemné momenty Milena Šabatová. Alkohol byl u obou řidičů podle jejích slov vyloučen dechovou zkouškou. Lehké zranění v tomto případě utrpěla spolujedoucí řidiče Peugetu. Celková škoda je předběžně odhadnuta na sto čtyřicet tisíc korun. (celý článek ZDE)

Jen o pár hodin později doplatil na svou nepozornost a vysokou rychlost mladý řidič Mercedesu. Při vyjíždění od sportovního areálu v Babicích dostal v levotočivé zatáčce smyk a vyjel mimo silnici. „Přejel přes chodník a trávník, kde narazil do sloupu elektrického vedení a dvou stromů. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění," sdělila policejní mluvčí.

V rukou lékařů Uherskohradišťské nemocnice skončil v neděli dopoledne také jednapadesátiletý cyklista. Ten při projíždění Šumic nedal u železničního přejezdu přednost řidičce Peugeotu a došlo k jejich střetu. „Cyklista odmítl jak dechovou zkoušku, tak i odběr krve. Také tento případ je i nadále v šetření," uvedla Milena Šabatová.

Pravděpodobně únava přemohla čtyřicetiletého řidiče Fordu, který směřoval krátce před šestou hodinou večerní na Osvětimany. Řidič upadl do mikrospánku, ztratil kontrolu nad řízením a vyjel mimo silnici. „Tam přejel přes zahrádku a narazil do okrasných kamenů. Poté se vrátil zpět na silnici, kde začala z proražené nádrže vytékat nafta," popsala událost Milena Šabatová. Řidič podle jejích slov z této nehody vyvázl bez zranění.