Takové jsou důsledky tří dopravních nehod, k nimž tam došlo ve čtvrtek 27. června v čase mezi čtvrtou a pátou odpoledne.

K prvnímu střetu vozidel došlo kolem 16. hodiny.

„Devětačtyřicetiletý řidič octavie jel od Veletin směrem na Podolí. Zřejmě zdravotní indispozice zapříčinila, že muž ztratil kontrolu nad řízením a vozidlo tak přejelo do protisměru, kde narazilo do protijedoucího tahače a následně i do fabie. Octavie pak ještě narazila do svodidel a za nimi se zastavila v mírném svahu,“ popsala hradišťská policejní mluvčí Milena Šabatová prvotní kolizi v sérii těch na sebe navazujících.

Řidič octavie při ní utrpěl zranění, se kterým byl převezen do Uherskohradišťské nemocnice.

„Škodu na vozidlech, komunikaci a svodidlech v tomto případě předběžně vyčíslili na bezmála půl milionu korun,“ doplnila policejní mluvčí.

V rámci vyšetřování dopravní nehody se v oblasti začaly tvořit kolony vozidel. Od Kunovic se po 17. hodině k tomuto místu blížil devětadvacetiletý řidič kamionu.

„Pozdě zareagoval na stojící kolonu, a aby se vyhnul střetu, vyjel částečně do protisměru, kde se bočně střetl s projíždějícím kamionem. Následkem toho ještě vrazil do opelu stojícího v koloně, jenž nárazem poskočil vpřed na škodovku a ta na superb. Záchranáři tam museli ošetřit tři zraněné osoby,“ upřesnila Milena Šabatová druhý karambol, který se stal nedaleko toho prvního. V tomto případě škoda dosáhla 650 000 korun.

Silnice musela být zcela uzavřena a policisté začaly odklánět dopravu na objízdné trasy.

„Na křižovatce u Vések se tak kvůli vzniklé situaci začal otáčet řidič kamionu zpět na Kunovice. Jenže dostatečně nesledoval situaci v silničním provozu a při tomto manévru zadními koly zachytil o přední nárazník policejního vozu, na kterém vznikla desetitisícová škoda,“ dodala policejní mluvčí.

Dechová zkouška podle Šabatové potvrdila, že žádný z řidičů u zmíněných dopravních nehod nepožil před jízdou alkohol.

„Nezávisle na sobě u nehod zasahovali profesionální hasiči z Uherského Hradiště i Uherského Brodu,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Roman Žemlička. Provoz na silnici I/50 policisté obnovili až před 21. hodinou.

Jednasedmdesátiletý řidič zraněním na místě podlehl.
Náraz do stromu řidič u Velehradu nepřežil