K první nehodě vyjížděli dopravní policisté mezi Lopeník a Bystřici pod Lopeníkem. Po tamější komunikaci jel krátce po půl jedenácté dopoledne devětapadesátiletý řidič Peugeotu. Ve chvíli kdy projížděl levotočivou zatáčkou dostal smyk a vyjel mimo silnici. Tam auto narazilo do stromu.

„Řidič naštěstí z nehody vyvázl pouze s lehkým zraněním, se kterým byl převezen do Uherskohradišťské nemocnice. Škoda na autě je předběžně odhadnuta na jednadvacet tisíc korun," uvedla mluvčí uherskohradišťské policie Milena Šabatová.

Asi po dvou hodinách boural mezi Starým Městem a Jalubím sedmačtyřicetiletý řidič Peugeotu. Také jemu se stala osudná levotočivá zatáčka, ve které se dostal do smyku.

„Auto vyjelo do pole, kde se přetočilo přes střechu. Nehoda se obešla bez zranění. Škoda na Peugeotu se vyšplhala na sto deset tisíc korun," informovala o tomto případu Milena Šabatová.

A bylo krátce před druhou hodinou odpoledne, když od Bunče směrem na Modrou jela čtyřiatřicetiletá řidička Mercedesu. V pravotočivé zatáčce nepřizpůsobila rychlost stavu zasněžené silnice a dostala smyk. V tu chvíli šla stejným směrem při levém okraji dvaapadesátiletá žena. Tu bohužel Mercedes srazil. Sražená žena skončila v Uherskohradišťské nemocnici, odkud byla převezena do Fakultní nemocnice v Olomouci.

„Tato nehoda je nadále v šetření. U všech řidičů byla provedena dechová zkouška na alkohol s negativním výsledkem," uzavřela Milena Šabatová. Ta zároveň za policisty vyzývá všechny řidiče, aby v tomto počasí nepřeceňovali své schopnosti a rychlost jízdy přizpůsobili stavu vozovky a povětrnostním podmínkám.