Například v sobotu 3. prosince odpoledne mezi Nezdenicemi a Šumicemi nezvládla řidička Felicie průjezd levotočivou zatáčkou, dostala smyk a vyjela mimo silnici, kde se její vozidlo převrátilo na střechu. Žena utrpěla naštěstí jen lehké zranění.

V pondělí 5. prosince nezvládli řízení na namrzlé vozovce tři řidiči. „U Kunovic řidič Octavie narazil nejprve do svodidel a poté do automobilu značky Kia. Poté došlo v Chřibech k tragické dopravní nehodě, při níž vyhasl život osmatřicetiletého muže. Večer pak mezi Bojkovicemi a Rudimovem v zatáčce skončil řidič s kamionem v příkopu," informovala mluvčí policistů v Uherském Hradišti Milena Šabatová.

Ve čtvrtek 8. prosince sehrála svoji roli námraza hned v pěti případech. Havárii se v Polešovicích nevyhnula řidička Fabie, stejně tak, jako u Bánova řidič Fordu a v Ořechově muž za volantem Peugeotu. Poté si ještě výjezd dopravních policistů vyžádala nehoda v Podolí a další mezi Podolím a Veletinami.

„Na nepozornost ve středu odpoledne doplatila řidička Fordu, která mezi Kunovicemi a Ostrožskou Novou Vsí nabourala do u krajnice odstavené a řádně osvětlené Felicie. Chvilka nepozornosti tak způsobila škodu za třicet pět tisíc korun," doplnila Milena Šabatová.

Srážce s bažantem se nevyhl jednadvacetiletý řidič Peugeotu mezi Medlovicemi a Stříbrnicemi. „Bažant vyletěl náhle přímo před vůz a narazil do čelního skla, čímž došlo k jeho prasknutí. O nehodě byl informován příslušný myslivecký hospodář," poznamenala policejní mluvčí.

V podnapilém stavu usedl za volant Fordu pětadvacetiletý muž a v sobotu 3. prosince ráno jej krátce po druhé hodině zastavila policejní hlídka přímo v Uherském Ostrohu. Mladý řidič nadýchal 1,54 promile alkoholu. Nyní mu hrozí až roční pobyt za mřížemi včetně zákazu řízení až na deset let.