Auto našli zaparkované před jedním z nedalekých panelových domů, ale nikdo v něm nebyl. Majitel auta nemá v tom domě trvalé bydliště, a tak jeli policisté dokumentovat místo nehody a zajišťovat stopy, stejně jako řešit poškození rozvodu elektřiny, díky němuž bylo několik domácností bez elektrické energie.

„Po nějaké chvíli policisté uviděli, jak nabourané auto projíždí znovu ulicí. Řidič na znamení ihned nezastavil, ale jakmile se za ním policisté rozjeli ve služebním autě, tak zaparkoval,“ popisoval případ mluvčí policistů v Uherském Hradišti Aleš Mergental. Podle něj seděl za volantem auta čtyřiadvacetiletý muž ze Vsetínska. Ten se strážcům zákona přiznal, že před krátkou dobou opravdu naboural a z místa nehody odjel. Nijak nebyl zraněn, ale jeho zdravotní stav rozhodně nebyl v pořádku. Policisté proto zavolali záchrannou službu.

Mezitím od mladého muže zjistili důvody a okolnosti jeho špatného stavu. „Mladík se nemůže vyrovnat s ukončením partnerského vztahu a dvě hodiny před nehodou se měl pokusit o sebevraždu. Garnýž, na kterou byla uvázaná kravata omotaná kolem jeho krku, pod tíhou jeho těla nevydržela a mladík svůj život naštěstí neukončil,“ uvedl mluvčí Mergental. Testy na alkohol i drogy v těle mladíka byly negativní. Záchranná služba jej odvezla k vyšetření a následně do psychiatrické léčebny. Při nehodě vznikla škoda celkem asi za šedesát tisíc korun.