„V neděli 22. září krátce před půlnocí zastavili policisté v ulici Východní ve Starém Městě staršího muže za volantem traktoru. Nejen že nadýchal 0,46 promile alkoholu, ale navíc má vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel. Policisté mu tak zakázali další jízdu,“ uvedla hradišťská policejní mluvčí Milena Šabatová.

Nenapravitelný muž si ale ze zákazu nic nedělal a po dvou hodinách opět za volantem traktoru brázdil ulice Starého Města.

„Tentokrát jej hlídka zastavila v ulici Velkomoravská. Řidič však nerespektoval výstražné znamení k zastavení, a jak se blížil k policejnímu vozu, tak do něj narazil. Až na vzniklou dvacetitisícovou škodu se naštěstí nikomu nic nestalo,“ doplnila Milena Šabatová.

Motocyklistu sestřelil balík sena padající z valníku
Motocyklistu sestřelil balík sena padající z valníku

Muž se podle jejích slov opět podrobil dechové zkoušce, která vykázala hodnotu 0,36 promile.

„Traktor, za jehož volantem neměl hříšník co dělat, byl celý obklopen nákupem. Dokonce vzadu měl přivázaný nákupní koš, který samozřejmě nebyl jeho. Ten si pořídil za pět prstů u supermarketu,“ dodala mluvčí. Dotyčný navíc nepřekročil zákon poprvé.

„Před necelými čtrnácti dny jej strážník městské policie zastavil ve Starém Městě za volantem onoho traktoru, se kterým si jel nakoupit. Přivolaní policisté již tehdy zjistili, že porušil zákaz řízení, navíc byl pod vlivem alkoholu, agresivní a velmi vulgární. Situace na místě se vyhrotila tak, že řidič skončil na policejní služebně,“ prozradila Milena Šabatová.

Za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání hrozí viníkovi až dvouleté vězení.

„Navíc technicky nezpůsobilý traktor, se kterým páchal trestnou činnost, mu byl odňat,“ poznamenala policejní mluvčí.

Mladík nezvládl rychlou jízdu, auto skončilo v poli
Mladík nezvládl rychlou jízdu, auto skončilo v poli