„Ze zavinění dopravní nehody je podezřelý osmadvacetiletý řidič vozidla Ford Tranzit z Brna, který při jízdě od Starého Města přejel do protisměru, kde se střetl s vozidlem Škoda Fabia. Vozidla po střetu následně narazila do dalších dvou vozidel Opel Astra a Škoda Rapid. Při dopravní nehodě zemřel šedesátiletý spolujezdec z vozidla Škoda Fabia,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Javorková.

Nehoda v Neubuzi
Sníh trápí řidiče, nehod v kraji přibývá

Osmadvacetiletý řidič, který je podezřelý ze zavinění dopravní nehody, měl podle jejích slov v dechu přes jedno promile.

"Je podezřelý z trestného činu usmrcení z nedbalosti a trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Má zadržený řidičský průkaz pro předchozí dopravní nehodu, při které byl rovněž pod vlivem alkoholu. Dechové zkoušky u ostatních řidičů byly negativní. Všichni byli se zraněními převezeni do nemocnic," dodala policejní mluvčí.

Provoz na silnici byl zcela zastaven a policejní hlídky odkláněly dopravu na objízdné trasy. Na místě zasahovali také profesionální hasiči z Uherského Hradiště a dobrovolní hasiči z Buchlovic.

Tragická nehoda mezi obcemi Liptál a Jasenná, 25. 20. 2020
Nehody? Nejčastěji v obci, ve dne a v pátek. Podívejte se, jak se v kraji bourá

"Při střetu došlo k úniku provozních náplní z několika vozů, které byly zachyceny a zlikvidovány. Jakmile to vyšetřování na místě umožnilo, byly vraky odklizeny mimo vozovku, aby mohl být obnoven plynulý provoz. Ve 21.14 hodin se hasiči vrátili zpět na svou základnu," upřesnil mluvčí hasičů Pavel Řezníček.