Ta tam je bolest nohou, na kterou si ještě na začátku takzvaných mysliveckých žní někteří věkově starší nimrodi stěžovali, ty tam jsou jejich řeči o stáří a jejich „už mně to tak nechodí, jako před pár lety.“

Ten zázračný lék jim asi způsobilo datum v kalendáři, a to 1. listopad, který je pro početný národ myslivců velkým svátkem, na nějž se celý rok těší. Jenže koronavirus dolehl i na činnost mysliveckých sdružení. Individuální lov zásadně omezený není, není tomu tak ani u honů na zajíce, bažanty či škodnou zvěř.

Společné lovy jsou vyjmuty z vládních omezení, ale zákaz sdružování neumožňuje myslivcům společně zakončit lovy poslední lečí, samozřejmě vždy s dobrou zvěřinovou večeří a následným pobesedováním. Myslivci respektují zákon a prioritu současných protipandemických opatření. 

„V řadě mysliveckých sdružení na Slovácku se kvůli covidu rozhodli z obav o zdraví myslivců a honců podzimní hony na drobnou zvěř omezit nebo je vůbec nekonat,“ sdělil Libor Beníček, předseda OMS Uherské Hradiště.

Jedná se přece o lidské zdraví, které má i v řadách myslivců tu největší prioritu. Pokud se hony konají, platí pro ně roušky a rozestupy mezi nimrody. Takže, myslivci, do zbytku roku i letošních honů v tom covidovém čase: Lovu zdar!