A není divu, že to trvá tak dlouho. Každá z výše uvedených variant má totiž skupinu příznivců, což způsobuje, že vedení tamní radnice, které má tento gordický uzel rozetnout, je pod tlakem.

Proto se k definitivnímu rozhodnutí nedobralo tolik předchozích radničních koalic. Ta současná, však bez diplomatických tanečků tlačí do finále variantu výstavby koupaliště hned vedle Delfína. Dokonce už zveřejnili náhled jeho exkluzivní budoucí podoby.

Zastánci koupání pod širým nebem U Plovárny, se však nehodlají vzdát a s vervou se pustili do shánění podpisů pod požadavek na uspořádání referenda o venkovním koupališti.

A tak přestože se radnice v Komenského městě chystá věnovat novému koupališti prosincové číslo svého zpravodaje, stále není vyloučeno, že plány venkovního areálu u Delfína by Broďané v případném referendu mohli poslat k ledu.

Nicméně ve prospěch verze toho velkého, společného, delfínovského koupaliště hovoří zejména to, že by šlo o vyhledávanější, atraktivnější a nejspíš i smysluplnější řešení…

Ilustrační foto.
Průjezd Hradištěm, Kunovicemi a Starým Městem čekají změny