„Krátce před plesem už byla většina z nás gymnazistů myšlenkami jinde, hlavně my holky. Řešily jsme barvu šatů, výběr účesu, make-up, škrabošku jako zábavní pomůcku určenou pro maskování obličeje a spoustu dalších věcí," svěřovaly se s úsměvem studentky Stojanova gymnázia.

Atmosféra královského bálu byla povznášející, nabitá pozitivní energií a natolik výjimečná, že jí nemůže konkurovat hned tak některý z plesů na Slovácku. V historickém Slovanském sále gymnázia přivítal tancechtivé návštěvníky ředitel vzdělávacího ústavu Michal Hegr, který vzal na sebe na společenský večer podobu velkovévody. Velká tíha odpovědnosti pak za zdárný průběh bálového předtančení dopadla na studenty třetího ročníku. „Taneční páry zvládly předtančení na výbornou. Žádná nervozita na nich nebyla patrná," chválil je František Koníček.

V průběhu pohodového bálového večera nechyběla královská promenáda, vyhlášení krále a královny plesu, vystoupení cimbálové muziky a folklorního souboru Stojanova gymnázia, přehlídka historických kostýmů a tanců z 15. století, prodej losů do tomboly, v níž bylo pět set hodnotných cen, ale ani půlnoční překvapení. „Velké díky patří všem sponzorům, kteří byli tak štědří a věnovali nám spoustu krásných cen. Díky nim mohla být tombola velmi bohatá," chválil donátory ředitel gymnázia.

O hezké melodie se postarali diskžokej, kapela Lord a cimbálová muzika Pentla. K zalévání dobrot prodávaných v bufetu byla připravena celá nealkoholických nápojů. Plesající byli uvolnění, veselí, někdy i bujaří, ale přitom to nikomu nevadilo