Léto je v plném proudu, pro muzikanty to většinou znamená open air hraní. Jak jste na tom letos Vy?
Ano, v létě mě čeká několik zajímavých koncertů, kromě velkých open air koncertů s Elánem se ale těším taky na hraní na festivalech se svou vlastní skupinou.

Ilustrační foto
Brigády se dají na Slovácku sehnat i v červnu, zájem o ně je velký

Jedna z Vašich letních hudebních zastávek bude i v Uherském Hradišti. Na co všechno z vaší tvorby se mohou fanoušci těšit?
Podtitul mého koncert zní „Od Elánu až po Fontánu“ a půjde o výběr těch nejznámějších písniček, které zpívám s Elánem, z mých sólových desek a samozřejmě nebudou chybět ani hity z filmové trilogie Fontána pro Zuzanu.

Pocházíte ze Slovenska, práce vás často vede do Čech i na Moravu, občas zavítáte i na Slovácko. Znáte náš kraj, nebo jej teprve budete poznávat, třeba po koncertě?
Za svých už víc než 40 let hudební kariéry jsem projezdil snad všechny kouty našeho bývalého Československa, a tak dobře znám i Slovácko. Několikrát jsem tam vystupoval a těším se na přátelskou atmosféru, která tam vždy je.

Jaké jsou vaše plány poté, až skončí maraton letních koncertů?
Na podzim mě čekají dvě pracovní zahraniční cesty (Kanada a Rakousko), ale hlavně příprava nové desky Elánu a příprava turné k 50. výročí vzniku Elánu. To se plánuje na příští rok 2018, takže si moc neodpočinu.

Jubilejní desátý ročník Slováckého beachového léta zahájil svým hodinovým vystoupením Michal Hrůza.
Slovácké beachové léto na náměstí odstartoval koncert Michala Hrůzy