Právě jím odstartovaly přípravy tohoto slavného jazzového muzikálu, jenž je jedním z nejočekávanějších titulů Slováckého divadla letošního roku.

“Chicago bylo v plánu už před čtyřmi lety, ale kvůli nečekané vlně těhotenství v hereckém souboru k nastudování nakonec nedošlo. Celou dobu jsme ale věděli, že ten dluh divákům určitě splatíme a jsme rádi, že jeho čas nastal právě teď, kdy je divadlo v mimořádně dobré kondici,” říká ředitel uherskohradišťské scény Michal Zetel s tím, že Chicago bude nejdražším muzikálem v celé historii.

Diváky čekají desítky účinkujících, živá kapela a především slavný příběh, který filmovým tvůrcům vynesl před šestnácti lety šest Oscarů.

Slovácké divadlo patří mezi soubory, které muzikály uvádí pravidelně, a to s velkým úspěchem. Stačí vzpomenout například více než stokrát uvedené Donaha!, jež představiteli hlavní role Tomáši Šulajovi vyneslo doposud jako jedinému v regionu muzikálovou Thálii.

Chicago nastuduje tým režisérky Lindy Keprtové, choreografie vytvoří Hana Achilles, první zkoušky začnou už v polovině února, každodenní příprava se pak rozjede v dubnu a 22. června čeká diváky slavnostní premiéra. Zájem je už teď tak velký, že divadelníci pouštějí do prodeje mimořádnou reprízu na konci června.

ELIŠKA  PEKÁRKOVÁ, 16.1.2019, 3050 g, 49 cm, Uherské Hradiště
Nově narozená miminka na Slovácku - 3. týden 2019