První výstava zachycuje Chřiby objektivem fotografů Jiřího Blahy, Ivo Hubíka, Karla Grabovského a Bořka Žižlavského, členů Expedice Chřiby. V průběhu vernisáže budou představeny nové knihy Expedice Chřiby, a to Chřiby strážci Středního Pomoraví a Chřiby stopami dálnice.

Za příznivého pátečního počasí proběhne v rámci vernisáže vlastivědná vycházka údolím Dlouhé řeky pod vedením spisovatele Jiřího Jilíka. Sraz účastníků bude v 10 hodin před lázněmi Smraďavka.

Druhá výstava, která bude slavnostně v muzeu zahájena, nese název Portréty a krajiny Aleny Stodůlkové, rodačky z Velehradu, ale už léta žijící v Boršicích.

„V muzeu se budu prezentovat dvaceti portréty převážně malovanými tužkou, ale také suchým pastelem. Na dvaceti plátnech budu vystavovat olejomalby krajin ze Slovácka," svěřila se malířka amatérka, která si při vernisáži zapěje několik písniček a doprovodí se na harmoniku.

Třetí vernisáž proběhne v prvním patře muzea a ponese Policie u nás a ve světě. K vidění na ní budou policejní čepice, české a zahraniční uniformy, časopisy, modely aut a fotografie.