V pátek byly zahájeny setkáním u lípy bratrství a večerním pořadem v kulturním domě, v němž se představily ženské sbory Čečera ze Starého Hrozenkova a Drmolice z Polešovic, mužský sbor z Vápenic a folklorní soubor Selčan.

Sobotní, hlavní program slavností, se prakticky vůbec neuskutečnil. Domácí dechová hudba Hrozenčané sice začala v 15 hodin koncertovat, ale vzápětí se spustil liják a znemožnil pokračování programu v amfiteátru. Soubory, které do Starého Hrozenkova dorazily, začaly hrát a zpívat všude, kde se našel nějaký přístřešek. Jen tak pro sebe a pro ty, co za deště v areálu vydrželi. Přes nepřízeň počasí měli všichni báječnou náladu.

Nedělní program proběhl v plném rozsahu, i když jednu chvíli déšť zahrozil. Představily se dětské folklorní soubory Kopaničárek ze Starého Hrozenkova, Nezábudky z Drietomy, Světlovánek z Bojkovic a Kornička z Trenčína, dále Folklorní skupina Míkovice (CM Burčáci, ženský a mužský sbor a taneční skupina), soubory Parta z Bošáce, Cifra z Uh. Hradiště a Zobor z Nitry. Program vyvrcholil koncertem vizovické skupiny Fleret a čerstvé osmdesátnice Jarmily Šulákové, která diváky doslova zvedla ze sedadel. Jubilantce poblahopřál starosta Starého Hrozenkova Milan Vaculík a připili si jak jinak než „žmolkovicú“. Příští rok se uskuteční jubilejní padesátý ročník Kopaničárských slavností. Snad bude počasí příznivější.

Miroslav Potyka

Čtěte také:

Starosta Hrozenkova: Atmosféra slavností je upřímná

VIDEO: V Hrozenkově jsou přípravy v plném proudu

Kopaničáři zvou do Hrozenkova na slavnosti