V sobotu 9. září od 11.30 hodin můžou nejmladší účastníci Slavností v Bastionu navštívit zábavné atrakce, hry i soutěže či zhlédnout výstavu zbraní a souboje šermířské a divadelní společnosti Memento mori.

Tato společnost, která účinkuje v mnoha evropských zemích, předvede v neděli 10. září od 14 hodin program Středověké městečko, zahájí ho rytířský turnaj na hlavním pódiu. Jeho součástí ve Smetanových sadech budou předvádění řemesel, historická kuchyně, středověká škola, tábor, střelba z katapultu a sokolníci. Po konci rytířského turnaje předvedou ukázky tanců, dobovou hudbu, šermířskou parodii, gladiátorskou show, účinkovat bude i žonglér.

Fotosoutěž slavnosti vína 2007
Fotili jste Slovácké slavnosti vína? Pochlubte se se svými fotkami!

Koncert dívčí folk-punkové kapely Rózinky ovládne Palackého náměstí v neděli od 9.30 hodin. Tvorba skupiny, která hraje už pět let, má blízko k písním Jaroslava Uhlíře a Zdeňka Svěráka.

Až na jednu výjimku se kapela skládá z děvčat od desíti do šestnácti let. V neděli čeká na děti program i v Galerii Slováckého muzea. Úderem desáté hodiny začne výtvarná dílna, kde budou mladí nadšenci tvořit na téma Tradice a lidová řemesla. Jejich obrázky se dočkají vystavení v dětském ateliéru Galerie. 

Program pro děti na Slavnostech vína:

Bastion pro děti, sobota 9. září, 11.30 až 16.30 hodin, Bastion
Pořádný cvrkot s Rózinkami, neděle 10. září, 9.30 až 10.30 hodin, Palackého náměstí
Dětský ateliér, neděle 10. září, 10.00 až 13.00 hodin, Galerie Slováckého muzea
Středověké městečko, neděle 10. září, 14.00 až 17.00 hodin, Smetanovy sady